פיצה טוניסאית
מתכון מושלם פיצה טוניסאית ביתית פיקנטית וטעימה מאוד בנוסח טוניס בתוספות מושלמות.
ידוע שרוב הטוניסאים לא אוכלים גבינות, לכן הם המציאו לעצמם פיצה משלהם שהיה נהוג להכין במוצאי השבת לאחר שנשאר מהמרמומה ומהטונה של הסעודה השלישית. .
חומרים
- ½ ק"ג קמח.
- 1 כף סוכר.
- 3 כפות שמן זית או קנולה.
- 1 כף שמרים.
- 1 כפית מלח.
- ¼ 1 כוס מים פושרים.
ציפוי
- זיתים חרוזית.
- טונה.
- אנשובי.
- צלפים.
- מטבוחה ( מצורף מתכון הכנה.)
- שומשום (לא חייב).
- טבסקו. (לא חייב)
אופן ההכנה
בצק
בקערה שמים את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים עד שהכול נטמע פנימה.
מוסיפים לתערובת את השמן והמים ומערבבים ובסוף מוסיפים את המלח.
מערבבים עוד כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
מצפים את הבצק וגם את דפנות הקערה במעט שמן על מנת שלא ידבק בצק, ומכסים בניילון נצמד על מנת לשמור על הלחות
מתפיחים כחצי שעה או יותר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מכינים מטבוחה פיקנטית
כניסה למתכון נא להיכנס לקישור –
הכנת הפיצה
לאחר שהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה על נייר אפייה משומן.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות
מניחים את העלה על נייר אפיה במגש ומתפיחים את העלה 15 דקות בערך.
לאחר שהעלה תפח במלואו אפשר צפות בצדדים מעט שמן זית ולזרות שומשום.
מורחים על הבצק בנדיבות את המטבוחה.
לאחר מכן מכניסים את הפיצה לתנור שחומם מראש לזמן אפייה של כ 15 דקות.
לאחר שהפיצה נאפתה מוציאים מהתנור ומוסיפים את כל שאר התוספות זיתים,טונה ,אנשובי ,צלפים וטבסקו.
בתיאבון.
ידי זהב דברים טעימים מאד
המאכלים שלך הם לעילא ולעילא.