פאתושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים
פאטושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים נפלא, צבעוני ועשיר בירקות רעננים וטריים מהמטבח הים תיכוני בתוספת פיתות קלויות ופריכות טבולות בשמן זית וזעתר .חגיגה של בריאות.
החומרים
קרוטונים
- 3 פרוסות לחם או פיתות.
- ¼ כוס שמן זית.
- כפית זעתר.
סלט
- 2 מלפפון.
- 2 עגבניות.
- 1 בצל סגול.
- 1 פלפל חריף.
- ½ גמבה אדום או צהוב.
- 5 עלי חסה קצוצים דקדק.
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דקדק
- 1 כוס כוסברה קצוצה דקדק.
- 3 גבעולי נענע כולל עלים קצוצים דקדק.
- שן שום כתוש (לא חייב).
- 1 לימון.
- מלח גס.
אופן ההכנה
תחילה חותכים קוביות את הפיתות או פרוסות הלחם, טובלים בשמן זית וקולים אותם על רשת בתנור כחמש דקות מכל צד.
לאחר הקלייה טובלים אותם בזעתר ומשאירים בצד.
שוטפים היטב את כל הירקות. פורסים דקדק את המלפפון ,את העגבנייה חותכים לרבעים דקים, את הבצל הפלפל חריף והגמבה.
קוצצים דקדק את עלי החסה , הכוסברה, הפטרוזיליה,והנענע.
כותשים שן שום.
חצי לימון, חותכים על שניים רבע אחד פורסים דקדק ומוסיפים לסלט, והשני סוחטים לתוך הסלט.
מתבלים בשארית השמן, ומלח את הפאתושי ומגישים.
בתיאבון.
מתכון מושלם לסלט חציל קלוי