לחמניות מחיטה מלאה
לחמניות מחיטה מלאה טריות רכות וטעימות במתכון קל ומושלם ללחמנייה בריאה וקלה בשילוב קמח מלא וקמח לבן לבצק קליל יותר
החומרים
(גודל כוס 220 מ"ל)
- 2 כוסות קמח מלא.
- 1 כוס קמח לבן.
- 1 כף שמרים.
- 1 כף סוכר חום.
- 2 כפות שמן.
- ¼ 1 כוס מים.
- 1 כפית מלח.
אופן ההכנה
תחילה מנפים את הקמחים ומערבבים אותם יחד בקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים, הסוכר המים ומערבבים ומוסיפים את השמן והמלח וממשיכים לערבל כחמש עד שמונה דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
לאחר שהבצק התגבש מורחים מעט שמן בדפנות ומכסים בניילון נצמד להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח ומחלקים אותו ל2 חלקים.
מכל חלק יוצרים כדורים בגודל של ביצה בערך 4 כפול 2 בערך 8-9 ומתפיחים כחמש דקות
מכינים את הלחמניות בעזרת מערוך פותחים את הכדור ומגלגלים פנימה .
מסדרים את הלחמניות על מגש בנייר אפייה במרחק סביר זה מזה ומכסים במגבת מטבח נקייה לתפיחה של עד כחצי שעה במקום חמים..
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
כאשר הלחמניות תפחו והכפילו את נפחם בודקים אם ההתפחה הושלמה, במידה וכן מכניסים לתנור שחומם מראש.
מנמיכים את החום ל180 מעלות ומכניסים פנימה
אופים כ20 דקות
בהצלחה