לחמניות ממולאות בשום ועשבי תיבול
לחמניות טעימות רכות מבפנים קריספיות מבחוץ וממולאות בשום ועשבי תיבול נתלשות.
אפשר להשתמש בכל מיני מטבלים כמו לדוגמא מתבלי לביא מעדנים
ממרחי שום או שיפקה
חומרים
- ½ ק"ג קמח לבן.
- 1 כף שמרים.
- 1 כף אבקת שום.
- 1 כפית סוכר.
- 1 כפית מלח.
- 3 כפות שמן זית.
- ¼ 1 כוס מים.
מילוי ציפוי
- חצי צרור כוסברה
- 3 כפות שמן זית.
- 3 שיני שום.
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים והסוכר בכוס מים פושרים ומערבבים היטב עד שהשמרים והסוכר מתאחדים וממתינים כחמש דקות לתסיסה.
מנפים את הקמח בקערה ויוצרים גומה, מוסיפים פנימה את האבקת שום , השמן זית, המלח ותסיסת השמרים ואת שארית המים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
אם יש צורך מוסיפים מים או קמח.
מכסים במגבת מטבח.
מתפיחים כרבע עד חצי שעה.
במטחנה שמים את הכוסברה יחד עם השום והשמן זית וטוחנים עד לקבלת מטבל.
אפשר כל מיני עשבי תיבול. פטרוזיליה שמיר, בזיליקום, נענע, תימין…וכו'
לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח עבודה וקורצים ממנו כ 10 יחי' עיגולים בגודל כדור פינג-פונג.
מחממים תנור אפיה לחום של 220 מעלות.
משמנים תבנית עגולה
פותחים את הכדורים כמו פיתה דקה ממלאים בכפית שטוחה מהמטבל כמה גרגרי מלח וסוגרים ,מניחים הפוך על התבנית במרחק סביר זו מזו לאחר שהכדורים הממולאים תפחו עושים חורים בעזרת קיסם שיניים ומכניסים לתנור שחומם מראש כ 10 דקות אפייה
לאחר כעשר דקות פותחים את התנור מזלפים שמן זית מעל, אפשר גם להפוך במידת הצורך ואופים עוד כחמש דקות.
אפשר להוסיף מעל את שאריות המטבל.
אפשר לשלב יחד עם זעתר ושמן זית.
לחמניות ממולאות בשום ועשבי תיבול חמות ורכות.
בתיאבון
מסבחה