עוגיות מעמולים רכות
עוגיות מעמולים רכות , פריכות וטעימות במילוי ממרח תמרים.
אני ממליצה להשתמש בנטורינה בגלל ההרכבים, אבל אפשר גם במרגרינה או מחמאה, או לגירסה חלבית חמאה.
חומרים לבצק
- 1 חב' נטורינה. או מרגרינה.
- 4 כפות אבקת סוכר.
- ½ 2 כוסות קמח מנופה. (גודל כוס 220 מ"ל)
- 1 ביצה גודל M.
- כפית תמצית וניל.
- קמצוץ מלח.
מלית
- 1 חבילת ממרח תמרים.
- גרידת תפוז.
- מיץ סחוט מחצי תפוז.
- כפית קינמון.
- חופן אגוזי מלך קלויים.
ציפוי
- אבקת סוכר.
אופן ההכנה
קולים קלות את האגוזים ומקררים.
בצק פריך
בקערה רחבה שמים נטורינה חתוכה לקוביות ומעבדים יחד עם אבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים לתוך התערובת את הביצה, תמצית וניל, המלח ואת הקמח בהדרגה. (ייתכן ולא יהיה צורך בכל הקמח) ומערבבים עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
לאחר מכן מגבשים את הבצק ועוטפים אותו מכניסים למקרר 'לנוח' כחצי שעה.
מלית
בקערה שמים את הממרח תמרים בקופסא או תמרים מעוכים בוואקום (מנקים מחרצנים מיותרים, מוסיפים את גרידת תפוז והמיץ תפוז ,את הקינמון ומערבבים עד שכל המרכיבים נטמעים פנימה והמסה נהפכת לאחידה ורכה)
אפשרי לוותר על הגרידת תפוז והמיץ למי שלא רוצה ולהחליף את המיץ ב 2 כפות מים.
לאחר מנוחת הבצק.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
על משטח עבודה מכינים עיגולים בגודל של כדור קטן, משטחים בכף היד את הכדור ממלאים באמצע הבצק בעזרת כפית ממלאים מהמלית שהוכנה מראש, ומוסיפים אגוזים וסוגרים בעדינות מהדקים היטב ומגלגלים.
בעזרת פינצטה מיוחדת לאפייה קורצים דוגמאות (כמו זו שבתמונה)
מסדרים את העוגיות במרחק זו מזו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ומורידים את החום ל 160 כ 12 דקות או פחות או יותר תלוי בעוצמת התנור או עד אשר העוגיות מזהיבות מעט.
מוציאים מן התנור ומניחים להם להתקרר.
לאחר מכן בוזקים אבקת סוכר בנדיבות.
בכדי לשמור על פריכות העוגיות ממתינים שיתקררו באוויר ומאחסנים אותם בתוך קופסא מרופדת בנייר סופג.
חשוב לזכור לא להשאיר את העוגיות בתנור בזמן הכיבוי מאחר והתנור ממשיך את תהליך האפייה בעודו חם.
בתיאבון