עוגיות דרוע קמח דוחן
עוגיות מקמח דוחן ממטעמי המטבח הטוניסאי.
נוהגים להכין אותן בחורף. עוגייה עשירה בפירות יבשים טעימה להפליא מתאימה בעונת ט"ו בשבט.
גודל כוס כוס חד פעמית קרה.
כמות עוגיות 30-35 יחידות.
חובה לנפות את קמח הדוחן.
חומרים
- 2 כוסות דרוע. (קמח דוחן)
- ½ כוס סוכר.
- ½ כוס שמן.
- 2 ביצים .
- 2 סוכר וניל.
- קמצוץ מלח.
- ½ כפית שטוחה סודה לשתייה.
- ¼ כוס קמח.
- 2 כפות מיץ תפוזים סחוט.
- גרידת תפוז.
- כפית זרעי שומר שטופים.
- 2 כפיות שומשום.
- חופן אגוזים שבורים.
- חופן שקדים שבורים
- חופן צימוקים.
- 4 תמרים מגולענים חתוכים לרצועות.
אופן ההכנה
תחילה מכינים תערובת פירות יבשים. מערבבים את האגוזים, השקדים , הצימוקים התמרים, והשומשום עם הקמח. עד שהכול נטמע פנימה ונוצרת תערובת אחידה.
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הביצים השמן הסוכר ומערבבים, מוסיפים, את השומר , הקמח דרוע, סוכר וניל סודה לשתייה גרידת תפוז מיץ תפוזים והתערובת אגוזים ומערבבים עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע. (לא קשה אם יוצא קשה להוסיף מעט שמן ולרכך מעט.)
לתת לבצק מנוחה של כחצי שעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מסדרים מנג'טים מנייר (קוטר בסיס גודל 4.0 ס"מ) על התבנית
על משטח נקי זורים שומשום ומכינים עוגיות בגודל של כדור קטן וטובלים אותו בשומשום ומגלגלים מועכים קלות באצבע, אפשר להוסיף שקד לקישוט או שאפשר לעשות בצורות שונות.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ20- 30 דקות תלוי בעוצמת התנור ועד אשר העוגיות משחימות ונוצרים סדקים.
להוציא מהתנור ולצנן , ואפשר לפזר ולקשט באבקת סוכר.
בהצלחה.
אפשר להחליף את הסודה לשתייה באבקת אפייה
עוגת דרוע מקמח דוחן