סלט חצילים בירקות
מתכון מושלם להכנת סלט חצילים בירקות .
החומרים
- 2 חצילים יפים בגודל בינוני.
- 5 שיני שום.
- 1 בצל בינוני קצוץ.
- 2 גבעולי בצל ירוק.
- חופן פטרוזיליה קצוצה דקדק.
- חופן כוסברה קצוצה דקדק.
- ½ גמבה קצוצה דק דק. (אם יש כל מיני צבעים )
- כפית כמון.
- 2 כפות אריסה פיקנטית ביתית.
- שמן לטיגון.
- מלח.
- מיץ מחצי לימון טרי, או מיץ לימון משומר.
- 2 כפות מים.
- מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
שוטפים היטב היטב את החצילים ופורסים אותם לפרוסות ואת הפרוסה לתוך על ארבע..
לאחר מכן ממליחים אותם היטב ושמים במסננת לכמה שעות (לא הכרחי) אפשר גם כמה דקות.
מקפיצים את החצילים במסננת היטב כך שהמלח נטמע בפרוסות החצילים.
לאחר מכן שוטפים היטב את החצילים ומסננים אותם מהנוזלים.
לאחר שהפרוסות חצילים התרוקנו מהנוזלים, מנגבים אותם בבד נקי, או סוחטים ביד. עדיף לנגב על מנת לשמר את שלמות צורתן.
מטגנים אותם בשמן עמוק וחם במחבת על אש גבוהה עד בינונית.
לאחר שהחצילים טוגנו היטב משני הצדדים וקיבלו גוון חום יפהפה, מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
מניחים להן מעט להתקרר ומכינים את התיבול.
אופן הכנת התיבול
מקצצים דקדק את הבצל. ומניחים בקערה עמוקה יחד עם חצי כמות הפטרוזיליה והכוסברה וגבעולי בצל ירוק .
מוסיפים את האריסה יחד עם מיץ הלימון והמים ומדללים היטב עד אשר מתקבל רוטב סמיך ועסיסי.
מוסיפים לתוך הרוטב את השום הכתוש, הכמון, והפלפל שחור, לאחר שכל המרכיבים יחד מערבבים הכול היטב עד אשר מתקבלת בלילה עסיסית וטעימה.
לאחר שהרוטב מוכן מוסיפים את החצילים המטוגנים פנימה ומערבבים היטב ובעדינות כדי לא להרוס את מבנה החציל, עד אשר מתקבלת מסה אחידה של סלט עסיסי, ומטמיעים פנימה הכול יחד עם חצי מכמות הקוביות גמבה.
את החלק השני של קוביות הגמבה והפטרוזיליה הקצוצה דקדק לזרות כקישוט מעל.
מערבבים היטב וטועמים אם יש צורך מוסיפים מלח, לימון או כמון ואריסה
סלט מתאים מאוד לארוחת ערב שבת יחד עם סלטה משוויה, מטבוחה חריפה אש ועוד מגוון של סלטים פיקנטיים מזרחיים.