עוגת שיש רכה
עוגת שיש רכה וספוגית בניחוח של ברנדי.
חומרים
- 4 ביצים מופרדות.
- 2 כוסות קמח מנופה.
- 1 כוס סוכר.
- ½ כוס שמן.
- קמצוץ מלח.
- ¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי.
- 1 אבקת אפייה
- 1סוכר וניל.
שיש
- 2 כפות ברנדי.
- 2 כפות קקאו.
- 2 כפות מים.
אופן ההכנה
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בצלוחית נפרדת מדללים את הקקאו ,המים והברנדי ומערבבים היטב לקבלת קרם אחיד וללא גושים, משאירים בצד.
מפרידים את הביצים לשתי קערות.
בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים יחד עם הקמצוץ מלח והסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים מוסיפים את השמן, הקמח, מיץ תפוזים , אבקת אפייה, סוכר וניל ובוחשים עד לקבלת מסה אחידה.
מאחדים בתנועת קיפול את בלילת החלמונים יחד עם הקצף עד לקבלת תערובת אחידה לחלוטין. (הקיפול דורש דיוק, התמדה וזהירות שלא לשבור את הבלילה.)
יוצקים את הבלילה הבהירה לתבנית משומנת היטב, ומשאירים מהבלילה כחצי כמות בקערה.
את הבלילה הנותרת מערבבים יחד עם הקרם שוקולד עד שהתערובת מתאחדת לצבע חום אחיד.
לאחר שהתקבלה בלילה בגוון חום, יוצקים אותה על הבלילה הבהירה, ובעזרת סכין או שיפוד יוצרים קווים ותנועות עיגוליות על הבלילה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות לזמן אפיה של כ 40 דקות למדף האמצעי התחתון בתנור .
לאחר שהעוגה נאפתה מוציאים ומצננים אותה.
אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר.
בתיאבון