• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › קינוחים › ריבת אתרוגים

ריבת אתרוגים

ורדית חביב 02/10/2021 18:16 אין תגובות

ריבת אתרוגים

ריבת אתרוגים ריבה שמכינים מיד בתום חג הסוכות

נהוג לאסוף אתרוגים ולרקוח מהם ריבה עלפי המסורת היהודית ריבת האתרוגים ניתנת לנשים  שרוצות להרות ולנשים הרות לקראת לידה  .

חומרים

  • 4-5 אתרוגים.
  • 2 מקלות קינמון.
  • חצי לימון סחוט.
  • 2-3 נעצי ציפורן.
  •  סוכר (גודל כוס 220 מ”ל)
  • 1 כוס מים.

הוראות הכנה

שוטפים היטב את האתרוגים פורסים לקוביות וחולטים במים על אש בינונית.

שהמים רותחים שופכים, מסננים ומחליפים מים וחוזרים על הפעולה הזאת שוב.. כ 3 – 4 פעמים.

קליפת האתרוג מרה מאוד לכן תהליך זה חשוב להוציא את המרירות מהפרי.

מוציאים עד כמה שניתן את הגרעינים מהפרי.

שוקלים את כמות הפרי וכך שוקלים את כמות הסוכר, לדוגמא אם יצא 3 כוסות פרי = .3 כוסות סוכר.

שמים בסיר את הפרי , הסוכר, סחיטת לימון, מים, קינמון, ציפורן ומבשלים על אש נמוכה , מערבבים מידי פעם בעזרת כף מעץ ומבשלים כחצי שעה או יותר עד שהריבה מתגבשת ומתקרמלת ומקבלת גוון זהוב שקוף.

בהצלחה.

למתכון מושלם לריבת ענבים

ריבת ענבים

 

.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד