מרק חרירה
מרק חרירה מתכון מושלם ומשודרג עשיר בקיטניות וטעמים, מרק מושלם בנוסח מרוקאי מנחם לימים חורפיים וקרירים.
חומרים
- 2 עגבניות גדולות ורכות
- 2 בצלים
- צרור פטרוזיליה קצוצה דקדק.
- חצי צרור כוסברה קצוץ דקדק.
- 2 גבעולי סלרי .
- כוס חומוס מושרה ומבושל למחצה.
- חצי כוס עדשים מושרים ומבושלים למחצה.
- כוס פול יבש מושרה ומבושל למחצה.
- חופן נודלס.
- שמן.
- סחיטה מחצי לימון.
- 1 כף פפריקה.
- ½ כפית כורכום.
- ½ כפית חוואג'.
- ½ כפית פלפל שחור גרוס.
- אבקת מרק עוף או מלח בהתאם לטעם.
- 5 כוסות מים גודל כוס 220 מ"ל.
אופן ההכנה
מקצצים בצל דק ומטגנים אותו בשמן עד להשחמה.
לאחר שהבצל השחים מוסיפים את העגבניות המגורדות ומטגנים יחד כשלוש דקות.
לאחר מכן מוסיפים את הפפריקה , כורכום ומים, ומביאים לרתיחה ומוסיפים את כל המרכיבים פרט לנודלס וסחיטת הלימון.
מבשלים על אש בינונית ומוסיפים את שאר התבלינים מרק עוף או מלח ומבשלים עד להתגבשות מוחלטת של התבשיל.
לאחר שהתבשיל כמעט מוכן מוסיפים את הנודלס וסחיטת הלימון
אפשר להוסיף 2 כפות קמח מעורבב במים קרים בכדי להסמיך את המרק.
טועמים במידה וצריך להוסיף תבלינים ולתקן את טעם המרק .
בתיאבון.