זינגולה
עוגיית דבש מטוגנת בצורת ספירלה, זינגולה טבולה בתוך סירופ סוכר בניחוח מי ורדים. ממתק משגע מהמטבח העירקי.
חומרים
- ½ ק"ג קמח מנופה.
- קמצוץ מלח.
- כף שמרים.
- 1 כף סוכר.
- ½ 3 כוסות מים.
- 1 כפית תמצית וניל.
סירופ סוכר
- 2 כוסות סוכר.
- 1 כוס מים.
- סחיטת לימון.
- טפטוף של מי ורדים.
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים יחד עד שמתקבלת עיסת בצק מימית.
מתפיחים כחצי שעה ואז מערבבים שוב ומוציאים את האוויר מהבצק.
מתפיחים בפעם נוספת.
לאחר שהבצק תפח היטב והכפיל את נפחו, ממלאים מהבצק אל תוך שקית זילוף (או בקבוק פלסטיק לחיץ.)
מכינים את הסירופ סוכר.
בסיר קטן מערבבים יחד את הסוכר, מים , מי ורדים ,מיץ מסחיטת לימון, חתיכת קליפת לימון, ומרתיחים כ 10 דקות עד שמתקבל סירופ סמיך ומקררים אותו.
בסיר טיגון מחממים שמן עמוק.
כאשר השמן חם, מנקבים חור קטן בשקית הזילוף ומזלפים בעדינות אל תוך השמן החם בצורת ספירלה ומטגנים כדקה מכל צד ומעבירים לנייר סופג וטובלים בסירופ.
טיפ,
אם רוצים תוצאה קרנצ'ית, צריך שהסירופ סוכר יהיה קריר.
בתיאבון
לכניסה למתכון דבלה מושלם נא ללחוץ על הקישור
↓
דבלה