עוגת ספרה
עוגת ספרה טריפוליטאית
עוגה מושלמת לאחר צום כיפור
כוס בגודל 220 מ"ל
חומרים
- 1 ק"ג סולת פחות 1 כוס.
- 2 בצים L.
- כפית תמצית וניל.
- 2 אבקת אפייה.
- 1 כוס מיץ תפוזים.
- כוס שמן.
- כוס סוכר.
- גרידת לימון.
- שומשום לקישוט.
- שקדים לקישוט.
סירופ סוכר
- ½ 1 כוס סוכר.
- 1 כוס מים.
- מיץ לימון.
אופן ההכנה
תבנית אלומיניום חד פעמית.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בקערה שופכים סולת ומוציאים מהכמות 1 כוס סולת.
מערבבים את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת עיסה בצקית ןסמיכה וללא גושים.
משאירים את העיסה לנוח כ5 דקות .
מכינים את הסירופ.
בקלחת מרתיחים מים עם הסוכר והלימון כחמש דקות עד לקבלת סירופ סוכר.
מעבירים את העיסה מהקערה אל תבנית אפייה ומשטחים את העיסה ומחליקים.
מסמנים קוביות ומניחים שקד על כל ריבוע וזורים שומשום. (כמו בתמונה)
מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש לזמן אפייה של חצי שעה עד 40 דקות.
לאחר שהעוגה נאפתה מניחים לה להתקרר מעט ולאחר מכן יוצקים עליה את כל הסירופ.
בתיאבון.
מיני בולו עוגיות