עוגיות מלוחות
מתכון להכנת עוגיות מלוחות.
עוגיות מלוחות ופריכות מושלמות כנשנוש או לאחר צום כיפור.
החומרים
- ½ חב' מחמאה או מרגרינה
- ½ כוס שמן קנולה
- 1 סוכר וניל
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית סודה לשתיה
- חצי כוס מים
- 4-5 כוסות קמח בהדרגה ולפי הנדרש
- ביצה למריחה
- שומשום לזריה
אופן ההכנה
תחילה שמים את הסודה בתוך חצי הכוס מים מערבבים היטב היטב ומניחים בצד.
לאחר מכן לחמם את התנור לחום של 200 מעלות.
טיפ חשוב מאד שהתנור יהיה חם ויתחיל את פעולת האפייה מיד כשהמגש נכנס פנימה.
בקערת המעבד מחברים את וו הלישה ושמים את המחמאה כשהיא רכה ומחולקת ל 6 חלקים, מוסיפים את השמן, החצי כוס מים והסודה, הסוכר ווניל, והמלח, יחד עם כחצי כמות קמח ומפעילים על הערבוב הנמוך ביותר.
כאשר כל החומרים נטמעו זה זה פנימה והתגבשו לבצק דביק ואחיד מוסיפים עוד קצת מהקמח, מערבבים היטב במהירות נמוכה, ואז מגבירים ומוסיפים בהדרגה את שארית הקמח.
מערבלים היטב עוד כשתי דקות על מהירות בינונית, עד אשר הבצק מתגבש ונהפך לגמיש שקל מאוד לעבוד איתו..
מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח כחמש דקות בערך.
עוברים להכנת העיגולים.
בצלוחית נפרדת שוברים ביצה אחת ומערבבים היטב עם מעט מלח. צלחת נוספת ושופכים לתוכה שומשום רגיל או שחור.
מקמחים מעט את משטח העבודה ומעבדים את הבצק ומכינים ממנו רצועות עגולות טובלים בביצה ולאחר מכן בשומשום ומסדרים במגש משומן או עם נייר אפייה במרחק קטן אחד מהשני.
לאחר שהמגש מוכן מכניסים לתנור שחומם מראש לכ- 20 דקות בערך עד אשר צבעו מזהיב.
פריך טעים וממכר.
בהצלחה
ובתיאבון