סלט חצילים פיקנטי בנוסח מזרחי
מתכון להכנת סלט חצילים פיקנטי בסגנון מזרחי.
החומרים
- 2 חצילים יפים בגודל בינוני.
- 5 שיני שום.
- חופן פטרוזיליה קצוצה דקדק.
- 1 כפית פפריקה חריפה ואו מתוקה או יחד.
- גמבה בכל מיני צבעים קצוצה דק דק.
- כפית כמון.
- 2 כפות אריסה פיקנטית ביתית.
- שמן לטיגון.
- מלח.
- מיץ מחצי לימון טרי, או מיץ לימון משומר.
- 2 כפות מים.
- כפית כמון.
- מעט פלפל שחור גרוס או טחון.
אופן ההכנה
שוטפים היטב היטב את החצילים ופורסים אותם בעובי שתבחרו או בעובי של ס"מ הכי מומלץ.
לאחר מכן ממליחים אותם היטב ושמים במסננת לשעה בערך אפשר גם כמה דקות.
מקפיצים את החצילים במסננת היטב כך שהמלח נטמע בפרוסות החצילים.
לאחר מכן שוטפים היטב את החצילים ומסננים אותם מהנוזלים.
לאחר שהפרוסות חצילים התרוקנו מהנוזלים מנגבים אותם בבד נקי, או סוחטים ביד. עדיף לנגב על מנת לשמר את שלמות צורתן.
מטגנים אותם בשמן עמוק וחם במחבת על אש גבוהה עד בינונית.
לאחר שהחצילים טוגנו היטב משני הצדדים וקיבלו גוון חום יפהפה, מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
מניחים להן מעט להתקרר ומכינים את התיבול.
אופן הכנת התיבול
בקערה עמוקה שמים את האריסה יחד עם מיץ הלימון והמים ומדללים היטב עד אשר מתקבל רוטב סמיך ועסיסי.
מוסיפים לתוך הבלילה את הפפריקה המתוקה או החריפה, או שניהם יחד עם השום הכתוש, הכמון, והפלפל שחור, לאחר שכל המרכיבים יחד מערבבים הכול היטב עד אשר מתקבלת בלילה עסיסית וטעימה.
לאחר שהרוטב מוכן מספיגים את כל השמן אשר נספג בחצילים בעזרת נייר סופג ומוסיפים את החצילים המטוגנים פנימה ומערבבים היטב ובעדינות כדי לא להרוס את מבנה החציל, עד אשר מתקבלת מסה אחידה של סלט עסיסי.
מפזרים חצי מכמות הפטרוזיליה הקצוצה דקדק ומטמיעים פנימה יחד עם חצי מכמות הקוביות גמבה.
את החלק השני של קוביות הגמבה והפטרוזיליה הקצוצה דקדק לזרות כקישוט מעל.
סלט מתאים מאוד לארוחת ערב שבת יחד עם סלטה משוויה, מטבוחה חריפה אש ועוד מגוון של סלטים פיקנטיים מזרחיים.
סלטה משויה סלט ירקות צלויים מהמטבח הטוניסאי
בתיאבון
אוהבת ממש את המתקונים