סופגניות
סופגניות טעימות להפליא ופשוטות להכנה ע"פ מתכון של אימי.
זכורים לי ימי חנוכה הקרירים לקראת הערב את אימי היקרה, מכינה סופגניות ביתיות פשוטות וטעימות ללא כל הטריקים והשטיקים. פשוט וקל מאד. מתכון בסיסי עם ביצים, קמח ושמן מילוי ריבת תות שדה רגילה, ואבקת סוכר שהיא הייתה טוחנת. הסופגניות היו ספוגיות ואווריריות.
כשהיה מחשיך מעט ואבא היה מדליק את החנוכייה וכולנו מסביב יושבים בציפייה ונרגשים מהחג וכשעל גגות הרעפים נשמעים תיפופי הגשם והרוח מניעה את עצי הגינה בשריקה חדה, ותנור הנפט הפיץ חום נעים וריח מדהים, אימא הייתה מכינה לנו שוקולטה חמה ומגישה עם סופגניות חמות ומתוקות לצלילי שירי חנוכה שזייפנו. זו תמונת ילדותנו.
לכבוד הוא לי היום להעלות את הסופגניות שלה לאתר.
פשוט געגוע לילדות.
צפו בסרטון בערוץ היוטיוב שלי "ערוץ התבשילים הטובים".
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח מנופה.
- 2 כפות שמרים יבשים או שמרית.
- 1 שקיק סוכר וניל.
- ½ כוס סוכר בגודל של 240 מ"ל.
- 1 כף ליקר או ברנדי.
- 2 ביצים בגודל L.
- ¼ כוס שמן בגודל של 240 מ"ל.
- 2 כוסות מים.
- ריבת תות שדה (למילוי.)
- אבקת סוכר.
- שמן לטיגון.
אופן ההכנה
בקערה רחבה שמים קמח מנופה, ועל הקמח את השמרים, הסוכר וניל , הסוכר, ליקר, ביצים, שמן והמים בהדרגה ומערבבים היטב היטב עד לקבלת בצק אחיד ורך. אפשר גם עם מיקסר. את הבצק הזה העדפתי עם הידיים.
לאחר שהבצק התגבש עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים אותו במקום חמים ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי.
לאחר מכן שהבצק תפח יפה והכפיל את נפחו, מוציאים אותו מהקערה ומניחים על משטח נקי ומקומח מעט על מנת שלא ידבק, ומתחילים לעבד ולרדד אותו בעדינות בעזרת מערוך.
מסמנים עיגולים בעזרת כוס בעלת פתח גדול יוצאים בערך כ-32 סופגניות מקילו גרם של קמח. ושמים על מגבת מטבח נקייה להתפחה של כחצי שעה ולכסות במגבת נוספת.
לאחר שהסופגניות תפחו יפה שמים שמן עמוק במחבט על אש גבוה בינונית, וכשהשמן חם אך לא רותח מטגנים אותן עד אשר הן מזהיבות בגוון יפיפה מכל צד.
טיפ חשוב מאד שהשמן לא יהיה רותח הסופגנייה תטוגן ואולי אף תישרף מבחוץ ובפנים זה יישאר בצקי.
לאחר הטיגון אוספים אותן ומניחים על נייר סופג וכאשר הן מתקררות להזריק לתוכן ריבת תות בנדיבות ולפזר אבקת סוכר.
בתיאבון.
עוד מתכונים לעוגיות מתאימות לחנוכה
שבקייה – רצועות בצק מטוגנות בשמן עמוק ומצופות בסירופ סוכר.
יויו – עוגיות מטוגנות מבצק אוורירי.
מקרוד – עוגיות סולת ותמרים מטוגנות.