חלה מתוקה לשבת
חלה מתוקה לשבת מ -4 רצועות.
שלוש חלות יפיפיות מתוקות לשבת מכמות של ק"ג של קמח.
החומרים
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים.
- 1 כף מלח.
- ½ כוס סוכר.
- 2 ביצים.
- 2 כוסות מים.
- ¼ כוס שמן
למריחה:
- ביצה
- שמן זית
- מלח
לזרייה:
- שומשום
אופן ההכנה:
לעוד סרטונים לחצו כאן לכניסה לערוץ היוטיוב שלי "ערוץ התבשילים הטובים!"
תחילה יש לקחת את השמרים והמים ולערבב יחד עם כף סוכר. לשים בצד ולתת לזה כמה דקות של מנוחה. בהמשך זה יתפח.
לאחר מכן מנפים את הקמח ושמים בקערת המיקסר יחד עם שארית הסוכר, השמן, והמלח, ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים נטמעים זה בזה.
לאחר דקה של ערבוב שמים את הביצים נותנים לזה שוב ערבוב קל ואז מוסיפים את המים עם השמרים שהספיקו לתפוח ומערבלים עוד כחמש דקות על מהירות גבוה עד אשר מתקבל בצק אחיד וגמיש..
לאחר מכן מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים לבצק לתפוח ולהכפיל את עצמו כ-50 דקות עד שעה.
לאחר שהבצק תפח היטב. מקמחים משטח נקי ומתחילים בהכנת הצמות.
תהליך הכנת הצמות:
משלבים 4 רצועות בצק, 2 פנימיים 2 חיצוניים.
- לוקחים את שתי הרצועות הפנימים ועושים מהם איקס.
- לאחר שיש איקס פנימי לוקחים את הרצועה השמאלית מהסוף מביאים אותה על האיקס הפנימי ושמים בשלב אחד לפני הסוף, כתוצאה מכך נוצרו שני רצועות באמצע.
- את השניים שבאמצע עושים איקס ואת הרצועה האחרונה משמאל מביאים אחד לפני האחרון מצד ימין, כך שנוצר מעליהם איקס ושוב שניים באמצע.
- כעת את השניים שבאמצע נעשה מהם איקס ואת האחרון מימין נניח על אותו האיקס ויוצרים שוב מעל איקס ושניים באמצע.
- שוב איקס מהשניים שבאמצע ואת הרצועה האחרונה משמאל להניח עליהן ושוב נוצר איקס.
- שוב השניים שבאמצע איקס והאחרון מצד ימין להביא לאמצע ומעל נוצר איקס גדול וחוזר שוב על עצמו התהליך והטכניקה.
תמיד איקס משניים באמצע, פעם רצועה מהסוף ימין פעם שמאל .
כפוף לסרטון ההדרכה.
לבסוף סוגרים את הפינות ושמים את החלות על נייר אפיה כשהן רחוקות אחת מהשנייה במגש, ונותנים להן לתפוח כעשרים דקות עד כחצי שעה.
מחממים את התנור ל220 / 200 מעלות חום צלזיוס.
מורחים את החלות בביצה, שמן זית ומלח. זורים שומשום ומכניסים לתנור לאפיה של 20-25 דקות.
מיד בתום האפייה להוציא מיד מהתנור ולכסות במגבת נקייה.
בהצלחה.
Posted by Vardit Hagag Haviv on Friday, July 20, 2018
מהמם
היי ורדית
לא ברור….כדי שהחלה תיהיה מבריקה….האם מערביבים את השמן זית עם הביצה והמלח?