מקרונה בל קנקש
מתכון עתיק של אמא שלי. מקרונה בל קנקש חריף וטעים נוסח טוניס.
Posted by Vardit Hagag Haviv on Thursday, October 11, 2018
החומרים
הקנקש
- כוס פול יבש שבור.
- כוס חומוס.
- כוס עדשים.
החומרים לתבשיל
- 2 עגבניות עסיסיות.
- 2 בצל גדול
- 1 כף רסק.
- 2 כפות פפריקה.
- 2 כפות מרק עוף.
- ½ כפית פלפל שחור גרוס.
- חופן כוסברה.
- חופן פטרוזיליה.
- כמה גבעולי שמיר.
- 1-2 פלפל חריף או גמבה
- 2-3 שיני שום.
- כפית טבל טחון (גרגרי כוסברה)
- שקית מקרוני דק.
אופן ההכנה
תחילה יש להשרות את החומוס, הפולים , והעדשים. לאחר זמן ההשריה שוטפים היטב ומבשלים אותם בהתאם.
לחומוס אפשר להוסיף סודה לשתייה. כדי לקצר את תהליך הבישול.
את העדשים והפולים כל אחד בנפרד שוטפים ומבשלים.
(טיפ שלי מומלץ להכין את הקנקש במנות מוכנות במקפיא. וכל פעם שרוצים להכין יש מוכן וזה מקצר בחצי את תהליך ההכנה.)
מקצצים בצל דק ושמים בסיר גדול עם שמן ושמים על אש בינונית ומטגנים היטב.
שהבצל מזהיב מוסיפים את העגבניות מרסקים אותם עד שיטמעו יחד עם הבצל ואז מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב היטב, עד שהרוטב מתגבש לסלסה.
מוסיפים מים בהתאם בכדי לגבש את הרוטב וטועמים לפעמים יוצ שהרסק חמצמץ לכן אפשר ואף מומלץ להוסיף ככפית סוכר וכך זה מנטרל אתטעם החמיצות.
מרתיחים קומקום במים.
מוסיפים את הפפריקה ומיד שופכים את המים הרתוחים. כלל חשוב אם משאירים את הפפריקה להטגן בשמן יחד עם הרוטב, הפפריקה עלולה להישרף ולהפוך את התבשיל למר. לכן חשוב מאד לשפוך מיד את המים ועדיף רותחים מהקומקום. זה מקצר את תהליך הרתיחה.
מערבבים היטב ונותנים לרוטב להתבשל ולהתגבש שהרוטב רותח מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב היטב בכדי שלא ידבקו זה בזה.
לטחון את הכוסברה והשום ולשים לתוך הרוטב 2-3 כפות ולערבב היטב ולאחר מכן מקצצים דקדק את הפטרוזיליה ואת השמיר ושמים בתוך הסיר.
בהדרגה מוסיפים את שאר התבלינים, תבל, מרק עוף או מלח. פלפל שחור גרוס או טחון ואת הפלפל חריף (מומלץ לנקב את הפלפל על מנת שיגיר נוזלים מהחריפות שלו, לא חייב זה עלול לצאת חריף מאד. אך מי שלא אוהב חריף אפשר לשים גמבה במקום.) מוסיפים לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב. לפני תום הבישול שמים את הקנקש אל תוך הסיר ומביאים לרתיחה עד שהמרק מתגבש ונהפך לסמיך.
למתכון לתבשיל כעבורות ברוטב לחצו כאן
בתיאבון
נראה נהדר, חייבת לנסות בקרוב. תודה רבה!
תודה רבה אחלה מתכון
אשמח לדעת מתי שמים את הפול השבור החומוס והעדשים ?לפני הספגטי או אחרי הספגטי?אשמח להסבר תודה רבה?