• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית

ורדית חביב 21/10/2018 14:17 תגובה אחת
מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית פיקנטית בסגנון אחר ממולאת בכל טוב.

חומרים לבצק

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים.
  • 2 כפות סוכר.
  • רבע כוס שמן.
  • כפית וחצי מלח.
  • 2 כוסות מים כוס בגודל 240 מ"ל.

חומרים לרוטב

  • 6 עגבניות טריות עסיסיות.
  • 5 שיני שום.
  • חצי פלפל חריף.
  • חצי גמבה.
  • 3 כפות רסק עגבניות.
  • מלח.
  • שמן.
  • פפריקה מתוקה.

מילוי.

  • 2 קופסאות טונה.
  • 1 קופסא אנשובי.
  • רצועות זיתים חרוזית.
  • צלפים. (אם יש)

לציפוי

  • 1 ביצה.
  • מעט שן זית
  • שומשום

אופן הכנת הבצק

במעבד מזון  שמים 1 ק"ג קמח שמרים, סוכר, לערבל היטב עד שהחומרים נטמעים זה בזה ונהפכים לתערובת חלקה מוסיפים את  השמן, מים ומערבלים עוד כדקה ואז מוסיפים  תוך כדי את המלח ומערבלים  עד אשר מתקבל בצק אחיד גמיש ולא דביק.

מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק התפחה של כחצי שעה ויותר.

אופן הכנת הרוטב

שוטפים את העגבניות היטב, מורידים מהן את האמצע ומוציאים את הזרעונים וחותכים לקוביות.

שמים בסיר שמן ואת העגבניות על אש נמוכה ומועכים ומערבבים עד שהעגבניות מתרסקות ונהפכות לסלסה.

לאחר מכן חותכים את הפלפל חריף מהחלק העליון של הפלפל ולא שמים הרבה מיכון שהחריפות תשתלט על הטעם.

את הגמבה חותכים לקוביות קטנות יחד עם רצועות שום מוסיפים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מיד פעם.

לאחר מכן מוסיפים לרסק מעט מים ומדללים אותו ושמים בתוך הסלסלה שמתגבשת טועמים ומוסיפים את ,התבלינים, ומבשלים את זה כחצי שעה על אש נמוכה עד אשר זה מתגבש ונהפף לסלסה טעימה.

הכנת המאפה

לאחר שהבצק תפח היטב והכפיל את נפחו. מקמחים משטח נקי ומעבדים ולשים את הבצק היטב עד אשר נשמעים ממנו פיצוצים.

מרדדים ופותחים את הבצק בעזרת מערוך בצורה מלבנית ארוכה וחותכים קווים אלכסוניים במספר זהה מימין ומשמאל ומשאירים את האמצע שלם.

בתוך האמצע מורחים את הרוטב בנדיבות, לא למלא יותר מידי כי עדיין יש מה למלא וגם שלא תהיה הצפה ועומס וכך החלק התחתי של המאפה לא יאפה היטב והעיצוב לא ייתפס.

לאחר שמורחים את המילוי, מוסיפים שכבה נדיבה של טונה ואנשובי, אפשר להוסיף זיתים ללא חרצנים, וצלפים וכן הלאה…

כשפעולת המילוי הושלמה סוגרים את הרצועות אחת מעל השנייה ומייצרים מעין צמה ומעגלים אותה לצורה. אפשר גם  להשאיר לאורך.

נותנים למאפה לתפוח.

לאחר מכן מצפים אותו בביצה, עם מעט שמן זית ומורחים היטב בכל הצדדים ומפזרים שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש, בחום של 200-220 מעלות צ'לזיוס לכ- 30 דקות ערך עד שצבעו מזהיב והוא נאפה היטב מבפנים.

בתיאבון..

אפשר למלא במגוון רחב של רטבים ומילויים כיד הדימיון.

למתכון ללאפה ביתית במילוי גרגירי בשר טחון וסלטים

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. עליזה ב. הגב 12/08/2020 בשעה 20:42

    יצא מושלם!! תודה רבה על המתכון הטעים. חייבת לציין שהבצק הספיק לשתי מאפים גדולים כאלה. לא חשבתי שיצא כזה כמות גדולה.

השארת תגובה

ביטול

חיפוש מתכון
ריבות
ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול
מטעמים לחגי תשרי

ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול

ורדית חביב 13/08/2018 1:02

מתכון להכנת ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות

קרא עוד ←
ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז'ון אל רומאן
מטעמים לחגי תשרי

ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז'ון אל רומאן

ורדית חביב 13/08/2018 0:37

ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים- מעז'ון אל רומאן מתכון מושלם להכנת ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז'ון אל רומן

קרא עוד ←
ריבת ענבים – מעז'ון אל ענב
מטעמים לחגי תשרי

ריבת ענבים – מעז'ון אל ענב

ורדית חביב 13/08/2018 0:58

ריבת ענבים – מעז'ון אל ענב נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות היא ריבת ענבים

קרא עוד ←
ריבת אתרוגים
קינוחים

ריבת אתרוגים

ורדית חביב 02/10/2021 18:16

ריבת אתרוגים ריבת אתרוגים ריבה שמכינים מיד בתום חג הסוכות נהוג לאסוף אתרוגים ולרקוח מהם ריבה עלפי המסורת היהודית ריבת

קרא עוד ←
תבשילים
מקרוני ברוטב סלסה
לכל יום מתכון

מקרוני ברוטב סלסה

ורדית חביב 16/12/2018 9:28

מקרוני ברוטב סלסה מקרוני ברוטב סלסה עם חזה עוף וביצים בנוסח טוניס. אפשרי גם ללא חזה עוף. החומרים 1 שקית

קרא עוד ←
רצועות חזה עוף
לכל יום מתכון

רצועות חזה עוף

ורדית חביב 09/03/2019 14:50

רצועות חזה עוף רצועות חזה עוף בתיבול סויה טריאקי רצועות חזה עוף במטבל סויה וטריאקי בצל ותבלינים. הולך מעולה על

קרא עוד ←
תבשיל גרגרי חומוס ברוטב
תבשילים

תבשיל גרגרי חומוס ברוטב

ורדית חביב 02/10/2021 18:58

תבשיל גרגירי חומוס ברוטב תבשיל גרגרי חומוס ועוף ברוטב פיקנטי מנה חמה ומנחמת לימי חורף קרירים. חומרים גרגרי חומוס מבושל

קרא עוד ←
חמין חיטה אהריסה
הבית הטוניסאי

חמין חיטה אהריסה

ורדית חביב 02/01/2020 9:52

חמין חיטה אהריסה לקראת שבתות החורף הגשומים והקררים,  קבלו מתכון מושלם של חמין חיטה אהריסה בנוסח טוניס טעים ומנחם  החומרים

קרא עוד ←
קציצות ארטישוק ירושלמי
הבית הטוניסאי

קציצות ארטישוק ירושלמי

ורדית חביב 13/03/2019 8:46

קציצות ארטישוק ירושלמי קציצות ארטישוק ירושלמי מתובלות וחריפות אש. גם כשר לפסח. החומרים 4-5 יח' ארטישוק ירושלמי https://he.wikipedia.org/wiki/2 בצלים. 3

קרא עוד ←
עוף בגריל
יום כיפור

עוף בגריל

ורדית חביב 31/01/2021 20:34

עוף בגריל מתכון מושלם לעוף בגריל כמנה עיקרית, מתאים לארוחת שבת או לערבי חג וארוחות משפחתיות חומרים 1 עוף בגודל

קרא עוד ←
קוסקוס עם דלעת
הבית הטוניסאי

קוסקוס עם דלעת

ורדית חביב 26/12/2018 22:29

קוסקוס עם דלעת קוקוס עם דלעת זהו מאכל מסורתי טוניסאי טעים ומדהים שנהוג לאכול  בתשעה באב. אך גם בימים רגילים

קרא עוד ←
קוסקוס ומרק עם דגים
הבית הטוניסאי

קוסקוס ומרק עם דגים

ורדית חביב 27/10/2018 17:37

קוסקוס ומרק עם דגים קוסקוס ומרק עם דגים בתוספת קציצת קפיטה, מנת הדגל של העדה הטוניסאית. לחצו כאן לצפייה במתכון

קרא עוד ←
שקשוקה פיקנטית נוסח טוניס
הבית הטוניסאי

שקשוקה פיקנטית נוסח טוניס

ורדית חביב 01/04/2019 20:16

שקשוקה פיקנטית נוסח טוניס שקשוקה  פיקנטית נוסח טוניס אותנטית נוסח טוניס חריפה טעימה מתכון מושלם שעבר מדור לדור, רק להכין

קרא עוד ←
תבשיל חומוס ובשר ראש ברוטב חריף
מטעמי השבת

תבשיל חומוס ובשר ראש ברוטב חריף

ורדית חביב 20/05/2021 18:50

תבשיל חומוס ובשר ראש ברוטב חריף תבשיל פיקנטי וטעים גרגרי חומוס ובשר ראש ברוטב חריף, לערב שבת וחג. מתכון מרוקאי

קרא עוד ←
פאתושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים
נשנושים לעצמאות

פאתושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים

ורדית חביב 25/04/2020 18:54

פאתושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים פאטושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים נפלא, צבעוני ועשיר בירקות רעננים  וטריים מהמטבח הים

קרא עוד ←
פקיילה – תבשיל עלי סלק ושעועית טוניסאי
הבית הטוניסאי

פקיילה – תבשיל עלי סלק ושעועית טוניסאי

ורדית חביב 13/08/2018 23:59

פקיילה מתכון להכנת פקיילה – תבשיל עלי סלק ושעועית טוניסאי מסורתי פקיילה היא תבשיל טוניסאי מסורתי העשוי מתרכיז של עלי

קרא עוד ←
קטגוריות
  • בצקים (14)
  • הבית הטוניסאי (71)
  • חוברת מרקים (12)
  • חטיפי נשנוש (15)
  • חצילים (8)
  • יום כיפור (7)
  • לחמים (20)
  • לכל יום מתכון (14)
  • מאכלי פסח (43)
  • מאכלי תשעה באב (23)
  • מאפים (19)
  • מומלצים (6)
  • מטעמי השבת (50)
  • מטעמים לחגי תשרי (35)
  • מתכון מהיר (2)
  • מתכונים לימי קורונה (15)
  • מתכונים קלילים לעת ערב (1)
  • נשנושים לעצמאות (19)
  • סלטים (23)
  • עוגות (33)
  • עוגיות (35)
  • עוגיות לאחר צום (28)
  • עוגיות פורים (17)
  • קוסקוס (6)
  • קינוחים (19)
  • ריבות (4)
  • שבועות לא רק חלבי (10)
  • תבשילים (56)
  • תפריט לשבת (20)
© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד