עוגיית שוקולד
עוגיית שוקולד קרה ללא אפייה טעימה מורכבת מביסקוויטים, שוקולד ואגוזי לוז.
החומרים
- 250 גר' ביסקוויטים פתיבר בטעם שוקולד.
- כוס משקה שוקולטה (2 כפיות קקאו 2 כפיות סוכר חצי כוס מים חצי חלב)
- 100 גר' אגוזי לוז מקולפים, קלויים וחצויים (להשאיר בצד כמה שלמים לעיטור סופי.
שוקולד גנאש
- 250 מ"ל שמנת מתוקה.
- 200 גר' שוקולד מריר.
לעיטור
- ¾ כוס אבקת סוכר.
- 2 כפות חלב.
- ¼ כפית תמצית וניל.
- לקישוט שערות חלבה מסולסלת
אופן ההכנה
תחילה מכינים כוס משקה שוקולדה 2 כפיות קקאו 2 כפיות סוכר חצי כוס מים וחצי כוס חלב. כוס מדידה בגודל של 240 מ"ל ומניחים לזה להתקרר.
גורסים גס גס את הפתיבר בעזרת מעבד מזון לפירורים שמים בקערה מוסיפים לתוכה את משקה השוקולטה ומערבבים היטב ואת הבלילה מעבירים לתבנית בגודל 20- 30 ס"מ (ככל שהתבנית תהיה גדולה יותר כך החיתוכית תהיה נמוכה יותר). ומהדקים היטב את הבלילה בתבנית מפזרים את אגוזי הלוז ומכניסים למקרר. לעשר דקות.
מכינים את הגנאש
בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד השבור וממיסים אותו יחד עם המיכל שמנת עד לסף רתיחה, מערבבים היטב עד לכדי מסת שוקולד מבריקה וחלקה.
מוציאים מהמקרר את התבנית ושופכים את מסת השוקולד על האגוזי לוז, ושוב מכניסים למקפיא להתגבשות כשעה.
מכינים את הזיגוג.
בצנצנת שמים את החלב, האבקת סוכר והתמצית וניל ומערבבים היטב ומכניסים למיקרו לכ20 שניות. מוציאים ושוב מערבבים היטב עד לקבלת זיגוג מבריק.
לאחר שעה מוציאים מהמקפיא מקשטים עם אגוזי לוז שלמים ומזלפים את הזיגוג בצורות קשקוש על העוגה.
חותכים לקוביות ועל כל קובייה שמים שערות חלבה.
אפשר להכין את העוגה הזאת כפרווה כקינוח לאחר ארוחה בשרית.
בתיאבון
לצפייה במתכון של