קפיטה דגים
קפיטה דגים
קפיטה (קציצה) דגים לקוסקוס עם דגים בנוסח טוניס. יחד עם פלפלים חריפים מטוגנים תאווה לחיך.
לחצו כאן למתכון להכנת קוסקוס עם דגים — הקציצה מתאימה לקוסקוס עם דגים!
מרכיבים
- 2 נתחי דג.
- 3 בצל בינוני.
- חופן פטרוזיליה.
- 5 שיני שום.
- חופן כוסברה.
- גבעול של נענע.
- 2 פרוסות לחם.
- ביצים
- פפריקה חריפה או מתוקה.
- כורכום.
- מלח.
- פלפל שחור.
- 2תפוחי אדמה חתוכים לרצועות.
מרכיבים לרוטב.
- 2 שיני שום קצוץ.
- 1-2 כף רסק עגבניות.
- ½ 1 כפית פפריקה.
- ¼ כפית פלפל שחור.
- ¼ כוס שמן.
- מעט כוסברה קצוצה.
לחצו כאן לצפייה במתכון להכנת קוסקוס עם דלעת!
אופן הכנת הקפיטה
תחילה מקלפים את התפוחי אדמה וחותכים לרצועות ממליחים ושמים במסננת.
מרטיבים מעט את הפרוסות לחם סוחטים אותם ומפוררים אותם לתוך קערה.
מנקים את נתחי הדג מהקליפה והקוצים ומבשלים לכחמש דקות. מסננים את הדג ומועכים אותו דקדק ומוסיפים לקערה.
טוחנים את הבצלים וסוחטים מהם היטב את כל הנוזלים ומוסיפים לקערה.
קוצצים דקדק את הפטרוזיליה ואת הכוסברה ומוסיפים יחד עם שום כתוש, ועלי הנענע, מערבבים הכול יחד ומוסיפים את התבלינים והחלמונים (צהוב של הביצה) את החלבון (הלבן), שמים בצלחת עמוקה מוסיפים מעט מלח, חצי כפית רסק ומערבבים היטב היטב.
את תערובת הקציצות מערבבים היטב ומכינים קציצות בגודל של כדור פינג-פונג או קצת יותר.
מחממים מחבת בשמן עמוק.
שוטפים את הרצועות מהתפוחי אדמה ומצפים את הקציצות
טובלים את הקציצות בחלבון ומטגנים על אש בינונית בשמן עמוק.
לאחר שהקציצות טוגנו מעבירים אותן לנייר סופג ומכינים את הרוטב.
אופן הכנת הרוטב
בסיר שטוח עם שמן מקצצים 2 שום. מוסיפים כף רסק מדללים ברבע כוס מים ומוסיפים לשום. מערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך. מנמיכים את הלהבה ומטגנים כחמש דקות תוך כדי ערבוב ואם יש צורך מוסיפים מים.
לאחר מכן מסדרים יפה את קציצות ומוסיפים מים, מלח, כוסברה קצוצה, תבלינים פפריקה, פלפל שחור, ומרתיחים עד לבישול מלא.
הקפיטה מגיעה כתוספת לקוסקוס עם הדג.
בנוסף עם פלפלים מטוגנים מלח, ולימון.
בתיאבון.
צפייה במתכון קוסקוס עם דגים וקפיטה
אשמח להצטרף