קוסקוס ברוטב לוביה וכמון
קוסקוס ברוטב לוביה וכמון , לוביה בל כמון- נוסח טוניס שעועית ברוטב עגבניות וכמון.
מתאים ל7-8 סועדים.
מרכיבים
- 1 בצל.
- 3 כפות רסק.
- רבע כוס שמן.
- 1 כף פפריקה חריפה או מתוקה.
- 2 כוסות שעועית (לוביה) מושרית ורתוחה למחצה. גודל כוס 240 מ"ל.
- 2 כפות מרק עוף.
- 1 כף כמון.
- ½ כפית פלפל שחור.
- 3 שיני שום כתושות.
- 7-8 קוביות בשר בגודל של שישה ס"מ לאורך ולרוחב. או חלקי גרונות הודו.
קוקלה – קציצת סולת טוניסאית מסורתית לחמין
אופן ההכנה
תחילה משרים את השעועית (לוביה) ולאחר שהשעועית הושרתה בהתאם שוטפים היטב את השעועית ומחליפים מים נקיים ומרתיחים כחצי שעה ושופכים את המים המוקצפים. יש אפשרות להוסיף מעט סודה לשתייה על מנת לקצר את תהליך הבישול. ושוטפים היטב לאחר מכן.
לבשל את חלקי הבשר. אפשר לבשל את הבשר יחד עם (הלוביה) השעועית. אפשרי ואף מומלץ גרונות הודו.
לאחר מכן מקצצים את הבצל דקדק ומוסיפים לסיר יחד עם השמן ומטגנים עד אשר הבצל מזהיב.
לאחר שהבצל הזהיב שמים את הרסק עגבניות ומטגנים היטב ומדללים במעט מים עד שמתגבשת סלסה עסיסית וטעימה.
לאחר מכן מסדרים את הבשר או הגרונות על הסלסה, מערבבים ומוסיפים את הפפריקה המתוקה, מערבבים שוב ומוסיפים מים רתוחים.
לאחר שהמרק רותח מוסיפים את השעועית ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית. כ40-50 דקות. (או עד שהשעועית מתרככת.)
לאחר שהשעועית מתרככת מעט, שמים את השום הכתוש יחד עם הכמון , המרק עוף או המלח והפלפל שחור גרוס.
טועמים ומתקנים את הטעמים במידת הצורך. "לוביה בל כמון"
הכנת הקוסקוס ראה
קוסקוס מחקק – קוסקוס מסורתי מתובל