• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › עסבנה – מעיים ממולאים בנוסח טוניסאי

עסבנה – מעיים ממולאים בנוסח טוניסאי

ורדית חביב 12/08/2018 19:01 6 תגובות

מתכון להכנת עסבנה – מעיים ממולאים בנוסח טוניסאי

עסבנה היא מאכל טוניסאי מסורתי העשוי ממעיים ממולאים בכל טוב. אנו נוהגים להכין עסבנה בחגים ובשבתות והיא מתאימה לבישול עם הרבה מאכלים טוניסאים מסורתיים כמו פקיילה, קוסקוס עם מרק, בסול ולוביה, וכו’…

לפני כל הכנה של עסבנה חייב לוודא שהמעיים נקיים לחלוטין, מומלץ לעשות בדיקה נוספת גם אם קונים אותם נקיים. צבעם צריך להיות בגוון לבן בוהק, כמו צמר גפן.

אם אין מעיים, אפשר למלא עלים של כרוב או עור של עוף (אני ממליצה שלא להשתמש בעור של עוף, אבל אפשרי.)

מילוי עסבנה בעלי כרוב
מילוי עסבנה בעלי כרוב מוקפאים ומופשרים.

מרכיבים

  • זר פטרוזיליה קצוץ דק.
  • זר כוסברה קצוץ דק.
  • 2 עלי סלק (מנגולד) קצוץ דק.
  • 2 בצלים קצוצים דק.
  • ראש שום כתוש.
  • מעט שמיר קצוץ דק (לא חייב.)
  • ¾ כוס אורז שטוף.
  • כף פפריקה מתוקה.
  • כפית פלפל שחור.
  • 2 פרוסות כבד ולב צלויים, חתוכים לקוביות קטנות.
  • 2 פרוסות ריאה מבושלת, חתוכה לקוביות קטנות.
  • 2 חתיכות בשר מבושל, חתוך לקוביות קטנות.
  • גרגירי כוסברה מיובשים (תבל טחון.)
  • כף מרק עוף או מלח.
  • מעיים בקר – מוכשרים ולאחר ניקוי אינטנסיבי.

אופן ההכנה

קוצצים רק זר פטרוזיליה, זר כוסברה, 2 עלי סלק (מנגולד) ו-2 בצלים ומכניסים לקערה גדולה. כותשים ראש שום וקוצצים דק מעט שמיר ומוסיפים לקערה. מוסיפים שלושת רבעי כוס אורז שטוף, כף פפריקה מתוקה וכפית פלפל שחור.

הערה: לשים לב לא לשים יותר מדי אורז כי העסבנה יכולה להתפוצץ.

צולים את הכבד והלב עם מלח, מכשירים, שוטפים היטב, וחותכים לקוביות קטנות.
את הריאה והבשר מבשלים וחותכים לקוביות קטנות.

טיפ: לא תמיד חייב להשתמש בחלקי פנים של בקר, אני נוהגת לעשות זאת רק בחגים. בשאר ימות השנה אני בדרך כלל מכינה עסבנה עם חזה עוף בלבד והטעם מצוין גם כן. 

מוסיפים את חלקי הפנים אל תוך התערובת, מפזרים גרגירי כוסברה מיובשים, ומוסיפים כף מרק עוף או מלח.

מערבבים את התערובת היטב ומתחילים למלא את המעיים הנקיים והמוכשרים. יש לוודא שהמילוי לא דחוס מדי ולאוורר תוך כדי.

לעדכונים חמים הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי “ערוץ התבשילים הטובים”!

תבשילים בשילוב עסבנה

פקיילה – תבשיל עלי סלק ושעועית טוניסאי.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. רפי חורי הגב 01/01/2019 בשעה 19:31

    איפה קונים מוכן?

    • ורדית חביב הגב 06/01/2019 בשעה 8:55

      אנחנו מציעים מתכונים.
      תנסה לבדוק באזור מגוריך

  2. רפי חדד הגב 02/01/2019 בשעה 13:13

    נישמע מעניין שייהיה בהצלחה לכולנו

    • ורדית חביב הגב 06/01/2019 בשעה 8:56

      תודה רבה, ובהצלחה.

  3. ליאור הגב 04/01/2019 בשעה 20:48

    היי שלום רציתי בבקשה לדעת אם יש סרטון נוסף של העסבנה אבל הפעם של הרוטב שלו ואיך לבשל אותו תודה רבה תודה רבה ?

    • ורדית חביב הגב 06/01/2019 בשעה 8:51

      שלום רב,
      לעסבנה אין רוטב מיוחד, לרוב מוסיפים אותה למרק של קוסקוס, פקיילה, או לתבשילים אחרים.
      היכנסי לערוץ היוטיוב שלנו שם תמצאי מגוון רעיונות.
      תבשילים מתאימים לעסבנה:

      1. פקיילה
      2. קוסקוס עם מרק
      3. מחולטה בל עסבן

      את העסבנה מוסיפים לתבשיל כאשר מנמיכים את האש כדי שלא תתפוצץ, וגם לא מכסים.
      היא צריכה להתבשל בערך חצי שעה.

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד