בריק ממולא
בריק מטוגן ממולא בתפוחי אדמה נוסח טוניס. תוספת למנת אפריטיף נשנוש טעים להפליא.
החומרים
- 10 עלי בריק.
- 2 תפוחי אדמה ענקי.
- חצי פרפר חזה עוף (לא חייב אם רוצים פרווה).
- 2 ביצים קשות.
- 1 ביצה טרייה.
- חופן פטרוזיליה קצוצה דקדק.
- כף מרק עוף. או מלח בהתאם לטעם.
- ½ כפית כורכום.
- ¼ כפת פלפל שחור גרוס.
- שמן לטיגון.
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הביצים, ושמים בסיר עם מים .
מקלפים וחותכים קוביות את תפוחי האדמה ומבשלים יחד עם הביצים והחזה עוף.
לאחר שהם התבשלו מסננים את תפוחי אדמה ומרסקים אותם היטב בקערה.
מגרדים את הביצים ואת החזה עוף טוחנים . ומערבבים הכול יחד לבלילה.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת שאר התבלינים ומערבבים היטב .טועמים ואז מתקנים את הטעם לפי הצורך.
לאחר מכן מוסיפים את הביצה הטרייה ומערבבים היטב.
מכינים את העלים, את צורת העיגול מקפלים פנימה את כל הקצוות כך שיוצא מרובע ואת הריבוע מקפלים פנימה ויוצא משולש. מכסים את כולם בעזרת מגבת מטבח, וכשהמילוי מוכן ממלאים פנימה מהבלילה ומדביקים את הקצוות בעזרת נגיעה קטנה מהבלילה שיוצרת מעין דבק. חובה לסגור על מנת שלא יפתח ויכנס פנימה שמן במהלך הטיגון.
לאחר שכולם ממולאים ומכוסים (חובה לכסות במגבת מטבח על מנת שהאוויר לא ייבש אותם) .
שמים שמן עמוק במחבת ומחממים, שהשמן מתחמם היטב מטגנים כשתי דקות ומעבירים מיד לנייר סופג.
טיפ
מומלץ לבשל את תפוחי האדמה קוביות קטנות כך משך זמן הבישול מתקצר.
למתכון של פולים