דבלה
מתכון להכנת דבלה – עוגייה בנוסח טוניסאי מסורתי.
ה-דבלה עשויה מבצק מטוגן בצורה של שושנה ומזוגגת בסירופ דבש.
את הדבלה נהוג להגיש בחג פורים ובחנוכה באירועים משפחתיים ושמחות, אך היא טעימה בכל ימות השנה!
חומרים
- 3 ביצים.
- 1 וחצי כוסות קמח. (גודל כוס 220 מ"ל)
- עמילן תירס (קורנפלור.)
טיפ
אפשר גם לשים מעט סודה לשתייה אם רוצים בועות על הבצק.
את הקמח מומלץ להוסיף בהדרגה ייתכן והכמות תהיה או יותר או פחות תלוי בספיחת הנוזלים.
אופן ההכנה
מערבלים את שלושת הביצים בכלי גדול או קערה ומוסיפים בהדרגה כוס וחצי של קמח עד לקבלת בצק נעים למגע, לא יבש ולא דביק.
אם הבצק יצא דביק, אפשר לתקן את זה על ידי הוספה של עוד קמח בהדרגה, עד שמגיעים למרקם הרצוי.
לשים מעט את הבצק, מחזירים אותו לכלי ואז מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח מעט (עד כחצי שעה בערך.)
הבצק של ה-דבלה מתייבש מהר ולכן לא כדאי להשאירו ללא כיסוי ניילון.
מפזרים מעט קורנפלור על משטח נקי ופותחים את הבצק בעזרת מערוך.
חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ומרדדים אותן בעזרת מכונת פסטה.
מרדדים עד לקבלת רצועות דקות מאוד.
אם אין ברשותכם מכונת פסטה אפשר גם לרדד את הבצק גם באמצעות מערוך הכי דקיק שאפשר.
מגלגלים כל רצועה בעדינות על מזלג ארוך ומכניסים לטיגון בשמן עמוק על אש בינונית בסיר קטן.
כאשר מכניסים את המזלג אל השמן אפשר לנענע מעט את המזלג כדי לתת ל-דבלה קצת אוויר בין הכפלים ונפח, אך לא להגזים כי ה-דבלה יכולה להיפתח ולהתפרק.
את ה-דבלה מזגגים או טובלים בסירופ סוכר ומגישים. יש כאלו שמפזרים גם סוכריות צבעוניות מעל.
לא לצפות את הדבלה שהיא חמה בסירופ חם..
צפו במתכון בעמוד הפייסבוק שלי – "ערוץ התבשילים הטובים"!
הכנת סירופ סוכר
על כל כוס סוכר חצי כוס מים.
שופכים כוס סוכר, וחצי כוס מים לקלחת או לסיר קטן.
סוחטים מעט לימון ומוסיפים פרוסה קטנה של הלימון.
לאחר מכן מרתיחים על אש בינונית עד גבוהה במשך כמה דקות או שאם זו כמותגדולה אז כרבע שעה עד 20 דקות.
חשוב לוודא שהסירופ אינו סמיך מדי. אם הוא סמיך, מוסיפים מים.
עוד עוגיות טוניסאיות
שבקייה – רצועות בצק מטוגנות בשמן עמוק ומצופות בסירופ סוכר.
יויו – עוגיות מטוגנות מבצק אוורירי.
מקרוד – עוגיות סולת ותמרים מטוגנות.
מעוניינת לשלוח לי מתכונים תודה
את מוזמנת להיכנס לאתר ולהנות ממגוון רחב של מתכונים