מאפה כבד
מאפה כתר מעוצב מבצק עלים במילוי כבדי עוף.
מרכיבים
- 5 כבדי עוף.
- 1 בצל ענק.
- רבע כוס שמן.
- חצי כפית פלפל שחור גרוס.
- ¼ כפית מלח או מרק עוף.
- בצק עלים.
- ביצה.
- שומשום.
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הכבדים ומורידים מהם את השומן.
ממליחים אותם היטב וצולים אותם משני הצדדים על הגריל.
לאחר שהכבדים ניצלו היטב, לשטוף אותם היטב ולהוריד מהם את שאריות המלח והדם.
לקצץ בצל דקדק ולטגן בשמן עד שזה מזהיב מעט.
לגרד את הכבדים ולערבב יחד עם הבצל להוסיף תבלינים לפי הטעם ולמלא בבצק העלים כפי שמצולם בסרטון המצורף.
לסדר במגש אפייה ולצפות בביצה (מעט שמן זית,לא חייב) ולזרות שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות כעשרים דקות לערך תלוי בעוצמת התנור.
מתאים עם רוטב פטריות.
לצפייה במתכון להכנת מאפה עם רוטב פטריות לחצו כאן
מאפה מעוצב במילוי בשר טחון וצנוברים עם בצל מטוגן