טנזייה
טנזייה תבשיל פירות יבשים מקורמלים בנוסח המטבח המרוקאי.
מרכיבים
- 2 בצלים.
- 2 כפות שמן
- 2 כפות סילאן.
- 1 כף סוכר.
- ¼ כוס יין.
- ½ כפית קינמון
- 1 מקל קינמון.
- חופן צימוקים.
- 7 משמשים מיובשים.
- 7 שזיפים.
- חופן שקדים.
- חופן קשיו.
- מעט אגוזים
- 4 תאנים מיובשים.
- פלפל שחור גרוס.
- מלח .
- אגוזי מלך לקישוט.
אופן ההכנה
שוטפים וחותכים את הפירות יבשים לרצועות.
מקלפים ופורסים דקדק את הבצלים שוטפים ומסננים.
במחבת קולים מעט את הקשיו והשקדים.
בסיר רחב יוצקים את השמן ומחממים על להבה בינונית, ושמים את הכף סוכר עד שהוא מתחיל להתקרמל .
מוסיפים את הבצל לשמן ומטגנים עד אשר הבצל מזהיב. כ7 דקות או יותר.
לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את הפירות יבשים והפיצוחים, יין , סילאן והתבלינים ומערבבים.
מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כרבע שעה עד 20 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם ומתקרמל. טועמים ומוסיפים תיבול במידת הצורך.
מקשטים באגוזים
אפשר להגיש על קוסקוס חם.
בתיאבון
ורדית יקרה שנה טובה! אני מכינה מהמתכונים שלך ללא סוף. והעליתי את האפליקציה שלך על המסך הראשי שלי. אין לי פייסבוק. וראיתי שבפייסבוק את מעלה המון מתכונים. ואני לא יכולה לראות אותם. למה את לא מעלה אותם גם פה? כדי שגם מי שאין לו פייסבוק יוכל להנות ולהכין?
כתיבה וחתימה טובה. ♡♡♡