לחמניות כשרות לפסח
לחמניות כשרות לפסח פריכות ספוגיות מבפנים וקרנץ' מבחוץ.
החומרים
- 2 כפות קמח תפוח-אדמה.
- 1כוס קמח מצה.
- 1 כוס מים.
- 2 ביצים.
- חצי כפית אבקת אפייה.
- ¼ כפית מלח.
- 1 כפית סוכר.
- ¼ כוס שמן.
ציפוי
- ביצה
- שמן זית.
- שומשום.
אופן ההכנה
בסיר קטן מרתיחים את המים,השמן, והסוכר.
לאחר הרתיחה שופכים את הקמח מצה יחד עם הקמח תפוח-אדמה והאבקת אפייה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט קשה.
מקררים את התערובת תוך כדי ערבוב מהיר. (אפשר במערבל)
בצלוחית נפרדת שוברים שתי ביצים, מערבבים אותן היטב מוציאים מתוכן כף של ביצה ואת השאר מוסיפים בהדרגה לתוך התערובת תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבלת תערובת דביקה.
אם זה ממש דליל אפשר להוסיף כף או שניים קמח מצה
מחממים תנור לחום של 200.
הבצק צריך לנוח כ5 דקות בערך.
בידיים משומנות מכינים את הלחמניות ועל מגש מרופד בנייר אפייה מניחים את הלחמניות.
חורצים פס בעזרת סכין
את שארית הביצה מערבבים היטב עם מעט שמן זית ומצפים בביצה וזורים שומשום.
מנמיכים את החום ל- טמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 30 דקות.
בהצלחה.