לחמניית חלה
לחמניית חלה טעימה ומתוקה למילוי במטבוחה חריפה שניצל מטוגן חצילים ופלפלים חריפים מטוגנים בתיבול של לימון ומלח.
כמות ל-4 יחידות
החומרים
- ½ ק"ג קמח מנופה.
- 1 כף גדושה שמרים .
- 3 כפות סוכר.
- 2 כפות קורנפלור.
- 1 ביצה טרופה גודל L.
- 3 כפות שמן.
- 1 כפית גדושה מלח.
- 1 כוס מים פושרים.+ ¼ כוס מים רזרבה במידת הצורך (גודל כוס 220 מ"ל)
- שומשום.
אופן ההכנה
תחילה מנפים קמח ומעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים , הסוכר ,הקורנפלור ואת הכוס מים ומערבבים בעזרת וו הלישה כחצי דקה. .
בצלוחית נפרדת טורפים את הביצה מוסיפים את הביצה לתוך הבצק ומשאירים קצת ממנה לציפוי בסוף (בערך כף) .
טיפ חשוב
(לציפוי החלות והלחמים או הלחמניות אין צורך בביצה שלמה , כל מה שצריך להשאיר מעט מהביצה ולערבב עם מעט מים וקמצוץ מלח.)
מוסיפים את המלח לבצק, השמן ומערבבים עד לקבלת בצק אוורירי ורך. (ייתכן ויש צורך להוסיף עוד קצת מים.)
לאחר התגבשות הבצק מכסים במגבת מטבח ומניחים בצד להתפחה של כ40 דקות במקום חמים.
חשוב להתפיח היטב מאחר והבצק כבד יותר בגלל כמות הסוכר והביצה , לכן תהליך ההתפחה יהיה ארוך יותר.
לאחר שהבצק תפח מורידים מהנפח שלו ומעבדים מעט ומכסים שוב כ -10 דקות נוספות .
על משטח נקי לשים את הבצק ומחלקים אותו ל4 חלקים שווים, ואת הבצק מעבדים ומכינים ממנו צמות ומניחים על נייר אפייה.
מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כחצי שעה .
מחממים תנור לחום של 160 מעלות טורבו.
לאחר שהלחמניות תפחו היטב מצפים בשארית הביצה, זורים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה ל15- 20 דקות תלוי בעוצמת התנור ובהשגחה.
בתיאבון