מוסקה נוסח טוניס
מוסקה נוסח טוניס, קציצת ירקות ועוף ממולאת בפרוסות חציל ומטוגנות בציפוי קמח וביצה ברוטב עגבניות עסיסי ופיקנטי.
החומרים
- 1 חציל גדול
- 4 פרוסות חזה עוף
- 2 בצל
- 1 פרוסת לחם
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- 4 שיני שום
- 2 ביצים
- פלפל שחור
- פפריקה
- מרק עוף או מלח.
- כורכום
- 3 כפות קמח
- שמן לטיגון.
רוטב
- 2 שיני שום
- 2 כפות רסק.
- חופן של כוסברה קצוצה דקדק.
- 1 כפית פפריקה.
- ¼ כפית כורכום.
- ¼ כפית פלפל שחור.
- מעט מלח או מרק עוף.
אופן ההכנה
תחילה פורסים את החצילים כמו פרוסות סנדוויץ', שוטפים וממליחים אותם ומניחים אותם בצד להתרככות.
לאחר מכן טוחנים את הבצל סוחטים ממנו את כל הנוזלים ושמים בקערה נפרדת.
מקצצים את החזה עוף ומוסיפים לקערה.
את פרוסת הלחם מרטיבים מעט סוחטים מנוזלים ומפוררים אותה לתוך הקערה.
מקצצים את הפטרוזיליה , הכוסברה, וכותשים את השום מוסיפים לקערה ואת כל התבלינים יחד מערבבים וטועמים מתקנים במידת הצור ולאחר מכן מוסיפים את החלמון (צהוב) לתוך הקערה ומערבבים היטב עד שהכול נטמע פנימה ונהפך לתערובת אחידה בגוון צהוב כתום ירוק…
נותנים לזה מעט מנוחה.
לאחר מכן שוטפים היטב את פרוסות החצילים ומסירים מהם את כל שרידי המלח. מסננים היטב עד שלא נותר בהן נוזלים. במידת הצור אפשר לנגב אותם עם מגבת נקייה.
טיפ חשוב מאד שלא יהיו נוזלים זה גורם לקציצה להיפתח ולהתפורר.
ממלאים פנימה מהתערובת ומסדרים במגש ומחממים את השמן.
שופכים את הקמח בצלחת עמוקה ומוסיפים פנימה את החלבון של הביצה, מתבלים מעט בפלפל שחור ומערבבים היטב היטב ומוסיפים מעט מלח, וטובלים פנימה את המוסקה ומשם אל השמן הרותח.
מטגנים כשלוש ארבע דקות בכל צד עד שהצבע מזהיב משני הצדדים ומוציאים אל נייר סופג.
הכנת הרוטב.
מקצצים שום לתוך השמן בסיר שטוח, מוסיפים שתי כפות רסק עגבניות ומדללים ב¼ כוס מים.
מטגנים היטב עד שהרסק כבר לא חמצמץ. מוסיפים את הפפריקה, מסדרים בתחתית את המוסקות מכסים במים רתוחים מהקומקום ומוסיפים את שאר התבלינים והכוסברה הקצוצה מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה עד כחצי שעה על אש תחילה בינונית ואז נמוכה.
מתכון מושלם לקוקלה