מופלטה
מופלטה הוא מאכל העשוי מקמח ושמרים מהמטבח המרוקאי .
נהוג לאכול מופלטה בליל המימונה מיד עם צאת החג או במסיבות, חגיגות חינה ומקווה.
החומרים
- 1 ק"ג קמח מנופה.
- 1 כפית סוכר.
- 2 כפות שמרים.
- ¼כוס שמן.
- 3 כוסות מים פושרים.
- ¼ כפית מלח.
- חמאה
- דבש
- ממרח שוקולד.
אופן ההכנה
תחילה ממיסים את השמרים בתוך כוס מים וסוכר ומערבבים היטב ומניחים כמה דקות לתסיסה.
בקערה עמוקה יוצקים את הקמח ובמרכז הקמח יוצרים גומה בעזרת האצבעות ולתוכה יוצקים את השמרים המותססים.
לשים את הבצק ומוסיפים את יתרת המים והשמן ולקראת הסוף את המלח.
מערבבים היטב עד לקבלת בצק רך ודביק מעט.
נותנים לבצק מנוחה של כמה דקות.
על שטח משומן היטב מחלקים את הבצק לכ 35 כדורים בגודל כדור פינג פונג, שמים אותם במגש ושופכים עליהם שמן בנדיבות.
מכסים את הכדורים לכחצי שעה או יותר להתפחה.
לאחר כחצי שעה מחממים מחבת טפלון ללא שמן.
על נייר אפייה משומן ובידיים משומנות מאוד משטחים את הכדור לעלה דקיק מאוד ומניחים על המחבת הרותחת.
מיד מכינים עלה נוסף.
לאחר כשתי דקות הופכים צד ומניחים אותו מעל העלה הראשון כשהוא הפוך וחם ושוב הופכים ומכינים שוב עלה דק ומניחים שוב.
וממשיכים עד שצוברים כ12 עלים ומגישים אותם בעודם חמים וכל סועד מתכבד בעלה ומורח עליו חמאה דבש או שוקולד.
לצלילי שירים ומוזיקה באווירת המימונה.
תרבחו ותסעדו.