מוקפץ ירקות ונודלס
מוקפץ ירקות ונודלס מאכל צבעוני עשיר ומזין, מתכון מושלם למוקפץ ירקות עם אפשרות תוספות כיד הדימיון. מאכל עשיר בירקות וחלבונים פתרון מושלם לארוחת צהרים מושלמת ומהירה.
לגרסת פרווה.תשעה באב. לא מוסיפים את רצועות העוף ובמקום ניתן להוסיף רצועות פיטריות.
י
החומרים
- 1 חזה עוף.
- 2 בצלים גדולים.
- 2 גזר.
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
- 1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות דקות.
- 1 גמבה ירוקה חתוכה לרצועות דקות.
- רבע כרוב חתוך לרצועות .
- 2 יח' מתוך (1-אריזה שלמה) נודלס מבושל ומסונן היטב
- 2 כפות סויה או יותר תלוי בטעם האישי. ( הסויה מלוחה לכן צריך לנהוג בהתאם.)
- 1 כף טריאקי.
- מלח לפי הטעם.(או מרק עוף)
- כפית פלפל שחור גרוס.
כמות חומרי הגלם והתבלינים משתנה בהתאם לצורך ולפי טעם האישי.
אופן ההכנה
תחילה מכינים את הנודלס בתאם להוראות שבאריזה או מרתיחים מים מקומקום ושופכים לסיר, מוסיפים את הנודלס. מוסיפים כפית מלח מערבבים היטב ומכסים את הסיר בישול קצר כחמש דקות ומכבים את האש .
לאחר מכן שופכים במסננת ומסננים עד שכל הנוזלים ניגרים החוצה.
חותכים את החזה עוף לרצועות ומשרים אותו בכף סויה וטריאקי כחצי שעה במקרר.
שוטפים את כל הירקות וחותכים אותם דקדק כמו מקלות.
את הבצל חותכים לרצועות (טיפ מאדים מעט בווק על להבה בינונית בכדי לתת לבצל גוון זהוב וחום בהיר.)
לאחר שהבצל הזהיב מעט מהאידוי שופכים מעט שמן ומערבבים בכף עץ.
לאחר מכן מוסיפים את החזה עוף ומוסיפים לבצל מערבבים היטב.
מוסיפים לווק את שאר הירקות ומקפיצים כמה דקות מערבבים היטב ומוסיפים את שאר התבלינים.
מוסיפים את הנודלס למוקפץ ומערבבים היטב עד שכל התבלינים נטמעים פנימה.
טועמים ומוסיפים בהתאם לטעם האישי.
מתכון מושלם לשקשוקה וביצה במאפה לחץ
↓
מוקפץ איטריות, רצועות חזה עוף ברוטב סויה, וירקות. עשיר טעים אששששש ומזין.מאכל קל הכנה לחופש הגדול.
Posted by ורדית חביב – ערוץ התבשילים הטובים on Monday, July 1, 2019