מחמאר- סירות חציל ממולאות מהמטבח הטוניסאי
מחאמר חצאי חצילים ממולאים בכל טוב.
המתכון משתנה מדור לדור. מחאמר הוא סוג של חציל ממולא כמו פשטידה עסיסית וטעימה מאוד. הטעם מדהים שילוב של חציל, עם בצל מטוגן וביצים גם קשות וגם טריות, וזוהי מנה ראשונה שמוגשת כאפריטיף עם פולים בערבי חג בבית הטוניסאי המסורתי.
מחפשים מתכון לכעבורות \ בולט \ מפרום? לחצו כאן!
החומרים
- 4 חצילים טריים בגודל בינוני.
- 1 תפוחי אדמה גדול.
- פרפר חזה עוף.
- 8-9 ביצים.
- צרור פטרוזיליה.
- 2 בצל גדול.
תבלינים
- 2 כפות מרק עוף או מלח לפי הטעם.
- ¼ כף כורכום.
- ¼ כף פלפל שחור.
לחצו כאן לצפייה במתכון בנטז' כשר לפסח!
אופן ההכנה:
תחילה חוצים כל חציל לשניים לרוחב, מרוקנים את החלק הפנימי ושומרים בצד.
את החלק החיצוני משאירים שלם כמו סירה קטנה. שוטפים וממליחים היטב כחצי שעה עד שעה בערך. את החלק הפנימי מבשלים במהלך ההכנה.
בסיר נפרד שמים את הפנימי של החציל , תפוחי אדמה, חזה עוף, וארבע ביצים. מוסיפים מים ומבשלים על אש בינונית עד גבוה כעשרים דקות עד חצי שעה.
תחילה מקצצים בצל דק דק ומטגנים אותו היטב על אש בינונית עד אשר הוא מזהיב לגוון של חום. לאחר שהבצל היטגן להוסיף פטרוזליה קצוצה דקדק ולכבות את האש.
לאחר שהסיר התבשל מוציאים את הכול החוצה.
מקלפים את הביצים ומגרדים אותם בקערה.
מרסקים את החציל במסננת וסוחטים ממנו את כל הנוזלים.
טוחנים את החזה עוף, ומרסקים את התפוחי אדמה.
שמים הכול בקערה גדולה יחד עם הבצל המטוגן והפטרוזיליה ומוסיפים את החזה, את החציל המבושל, הביצים ולערבב היטב ומוסיפים את הביצים הטריות ומתבלינים בהתאם לטעם.
רוצים לצפות בכל הסרטונים? לחצו כאן לכניסה לערוץ היוטיוב. הרשמו בחינם וקבלו התראות!
שוטפים היטב מהמלח את הסירות חצילים ומנגבים אותם היטב היטב בעזרת מגבת או נייר סופג.
על נייר אפיה בתבנית מניחים את הסירות וממלאים אותם בבלילה ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות צלזיוס כשלושים דקות.
טעים לאכול חם סחוט לימון ליים יחד עם פולים עם כמון ומלח ועארק.
אפשר גם לטגן הליך הטיגון קצת מסובך וסופג שמן .
אבל מי שרוצה לטגן אפשרי רק זהירות בזמן שהופכים צד זה עלול להיפתח במידה ונשארו נוזלים בתוך המילוי על ידי החציל שבושל.
בהצלחה, וחג שמח
מעקוד פשטידה חגיגית בנוסח טוניסיה
נהניתי מקריאת המתכון אשר החזיר אותי לבית אמא
משהו… מזכיר את אימי היקרה ז״ל…