מחולטה בל עסבן מסוקי
מחולטה מסוקי היא תבשיל טוניסאי מסורתי וחגיגי המכיל מגוון רחב של ירקות. נהוג להגיש אותו בפסח בעיקר והוא משתלב מצוין עם עסבנה טוניסאית.
לחצו כאן למתכון להכנת עסבנה טוניסאית מקורית.
מרכיבים
- זר עלי סלק.
- 2 בצל בינוני.
- 2 יח' גזר גדול.
- 1 כוס פול ירוק.
- 1 כוס אפונה ירוקה.
- 1 קולורבי קטן.
- 1 לפת קטן.
- חצי שומר קטן.
- 1 צרור כוסברה.
- ½ ראש שום או 6 שיניים.
- 2 בצל ירוק עם הגבעול.
- צרור קטן של שמיר כ-10 גבעולים.
- צרור קטן פטרוזיליה קצוצה דקדק.
- 2 גבעולי כרפס חתוכים לרצועות דקות.
- חתיכת כרוב.
- 4-5 עלי נענע.
- קישוא קטן.
מרכיבים לרוטב
- 6-7 חתיכות בשר כבש עם עצמות ושומן.
- 2 כפות רסק עגבניות 22%.
- 2 כפות מרק עוף ואו מלח.
- 2-3 כפות פפריקה מתוקה ואו חריפה או שניהם יחד.
- 1 כפית פלפל שחור גרוס.
- 1 כפית תבל גרגרי כוסברה טחון.
- 3-4 כפות שמן.
אופן ההכנה
צפו בסרטון המציג את אופן ההכנה בערוץ היוטיוב שלי "ערוץ התבשילים הטובים"
תחילה שוטפים את עלי הסלק, כל אחד בנפרד ובאופן יסודי. לפעמים מסתתרים בתוך כפלי העלים כל מיני חרקים, לכן חשוב מאד לבצע בדיקה ושטיפה ראשונית בנפרד לכל עלה.
לאחר השטיפה הראשונית מקבצים את העלים כקבוצה ופורסים רצועות בגודל אחיד של כ-2 ס"מ, להשרות מעט במים, לסנן, לשטוף היטב ולשים בקערה ענקית.
בשלב הבא לוקחים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע, הבצל הירוק עם הגבעול, והשמיר, שוטפים היטב וקוצצים דק דק, לא שוטפים שוב, שמים בצד.
חותכים לרצועות את הכרוב, הכרפס, וחתיכת שומר.
מקלפים את הקולורבי, הלפת, הגזר, והבצל וחותכים לקוביות, לאחר מכן מרכזים את כל הירקות יחד בקערה מלבד הירקות ששמנו בצד ומקפיצים יחד בקערה כך שהכול יתערבב .
מוסיפים לקערה את הפול הירוק, האפונה, והשום הכתוש.
אופן הכנת הרוטב:
תחילה מבשלים למחצה את הבשר, ושמים בצד.
לאחר מכן מקצצים בצל דק דק, שמים בסיר גדול עם שמן ומטגנים עד להזהבה.
לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ומערבבים היטב, מידי פעם מוסיפים מעט מים וממשיכים לטגן עד שמנטרלים את כל החמיצות של הרסק. (אפשר להוסיף כפית סוכר – זה מקצר את התהליך) כל התהליך מתרחש על אש בינונית עד נמוכה.
לאחר שהסלסה התגבשה והצטמצמה, מניחים עליה את הבשר ומערבבים היטב עד שהרוטב נטמע בבשר ומעט נחרך ואז מוסיפים את כל הירקות ביחד. ומעליהם את כל הירקות שקוצצו בהתחלה (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, נענע ובצל ירוק)
מעל כל הירקות מניחים את העסבנה וכל התבלינים בנדיבות ולכל המסה מוסיפים כוס מים.
אט-אט הירקות מתאדים ויוצרים גם כן נוזלים כשהם מתערבבים יחד עם הסלסה, הבשר והירק נוצר תבשיל ברוטב טעים להפליא .
זמן הבישול כשעה לערך על אש בינונית או נמוכה.
מחולטה צריכה להיות כמעט כמו מרק מצומצם חלקית.
מאכל מדהים וטעים לאכול עם מצה מפורקת בתוכו.
בתיאבון ובהצלחה