מצה מגולגלת מטוגנת
מצה מגולגלת במילוי תפוחי אדמה, או בשר מטוגנת בציפוי של ביצה מתובלת וקמח מצה קריספית .תוספת מושלמת לנשנוש לפני .ארוחה חגיגית
מילוי תפוחי אדמה
- 5 מצות רטובות .
- 2 תפוחי אדמה.
- 1 פרוסה חזה עוף.
- 1 בצל.
- 2 ביצים.
- כוס קמח מצה.
- כורכום.
- מלח .
- פלפל שחור.
- שמן לטיגון עמוק.
מילוי בשר בטעם חריף
- 200 גר' בשר טחון .
- ¼ כפית פפריקה מעושנת חריפה.
- 1 בצל.
- 1 שום כתוש.
- ½ פלפל חריף קצוץ דקדק
- מעט פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- בהרט.
אופן ההכנה
תחילה מרטיבים היטב מצות ועוטפים אותם במגבת נקייה לחצי שעה.
מבשלים את התפוחי אדמה יחד עם הפרוסה חזה עוף.
לאחר שהתפוחי אדמה התרככו מסננים אותם ומועכים בקערה, טוחנים את החזה עוף ומערבבים יחד עם מלח או מרק עוף,כורכום ופלפל שחור .
מקצצים את הבצל דקדק ומטגנים במעט שמן ולאחר שקיבל גוון זהוב מוסיפים לתערובת תפוחי אדמה, ומערבבים היטב . טועמים ומתקנים במידת הצורך. מוסיפים לתערובת פטרוזיליה טרייה רעננה קצוצה דקדק.
מילוי בשר
מקצצים את הבצל דקדק ומטגנים במחבת עם מעט שמן, עד שהבצל מזהיב ומשנה את צבעו לגוון חום. לאחר מכן מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהוא מיטגן היטב ומוסיפים את התבלינים ואת הפלפל חריף
אפשר להוסיף לתערובת פטרוזיליה טרייה רעננה וקצוצה דק .
פותחים את המגבת עם המצות הלחות וחותכים לחצי.
שמים מהתערובת לאורך המצה בנדיבות ומגלגלים.
טובלים בביצה ולאחר מכן בקמח מצה ומטגנים בשמן עמוק על אש בינונית.