נשיקות מרנג
נשיקות מרנג טעימות וקלות להכנה.
חומרים
- 3 חלבונים L.
- 1 כוס סוכר.
- 1 שקיק סוכר וניל.
- קמצוץ מלח.
- צבע מאכל בהתאם.
- סוכריות קישוט.
אופן ההכנה
מוציאים את הביצים מהמקרר בעוד מועד כדי שיגיעו לטמפרטורה של החדר. כחצי שעה מחוץ למקרר
מפרידים בזהירות בין החלמון לחלבון בכלי מנירוסטה או זכוכית.
מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
בקערת המיקסר יוצקים ומקציפים את החלבונים וממשיכים להקציף במהירות נמוכה יחד עם קמצוץ מלח.
כשמהקצף מתחיל להיווצר בועות סבון מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומגבירים את המהירות.
ממשיכים להקציף ומוסיפים את הסוכר וניל עד שנוצר קצף יציב עמיד וחזק.
אם רוצים בצבעים שונים מחלקים את הקצף לכמה ומוסיפים מעט צבע מאכל תוך כדי הקצפה בערבוב קל ולא יותר אחרת הקצף ייפול.
לאחר שהקצף מוכן מכניסים אותו לתוך שקית זילוף עם צנתר שתבחרו.
מדביקים את נייר האפייה עם מעט מרנג בקצוות על מנת שלא תהיה תזוזה.
יוצרים נשיקות בגדלים ובצבעים שונים ואם רוצים לזרות סוכריות קטנות זה הזמן לפני האפייה.
מכניסים לתנור באמצע לאפייה של כשעתיים או קצת יותר על חום של 100מעלות.
באפייה של טורבו , על מנת לייבש את הנשיקות ולא לאפות אותם.
בתיאבון