סלטה משויה – סלט ירקות צלויים מהמטבח הטוניסאי
סלטה משויה , סלט צלוי הוא הסלט הנבחר של הטוניסאים . סלט טעים ופיקנטי , אפשרי להכין אותו כחריף אש. חובה על כל שולחן שבת ומשדרג את הארוחה.
מתאים מאד לאפריטיף של שבת לפני הצהריים.
החומרים הדרושים
- 3 עגבניות עסיסיות יפות וגדולות
- 4-5 פלפל חריף או חריף אש
- 5-6 שיני שום כתושות או צלויות
- מלח לפי הטעם
- לימון לפי הטעם לא חייב
- שמן. כף או שניים
- כרוויה (קימל) לפי הטעם האישי
אופן ההכנה
לפני ההכנה להקפיד בבחירת הירקות שיהיו בשרניים ועסיסיים.
שוטפים היטב את העגבניות ואת הפלפלים ומניחים אותם על רשת לצלייה ומגש וצולים אותם על האש משני הצדדים.
(אפשר גם את השום, אני מעדיפה שלא.. כך נשמרת הארומה והטעמים מורגשים היטב שזה טרי)
לאחר שהכול נצלה היטב מוציאים ושמים היישר לתוך צלחת עמוקה ומכסים במכסה בכדי שיהיה קל מאד ונוח לקילוף לאחר שזה מתקרר.
לאחר מכן מקלפים מהקליפה, טוחנים בנפרד או שחותכים גרוס גס בעזרת שני סכינים.
לאחר שהטחינה או הגריסה הושלמו ומוסיפים את התבלינים, המלח, הכרוויה (קימל) ושמן טועמים לפי הטעם האישי.
אפשרי להוסיף לימון בזמן המזיגה לאותו הרגע.
מומלץ מאד שלא להחזיר לכלי עם הלימון זה יכול להתקלקל וחבל
בתיאבון
אין עליך מתכונים מבית אבא
הכל מושלם אין מילים ♥️♥️♥️
נראה טוב ומושלם ♥️♥️♥️