• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › עוגיות › עוגיות תמרים מגולגלות

עוגיות תמרים מגולגלות

ורדית חביב 23/09/2018 19:45 תגובה אחת

עוגיות תמרים מגולגלות

עוגיות תמרים מגולגלות בניחוח קינמון.

פריכות וטעימות להפליא, במילוי של ממרח תמרים, שקדים , אגוזם וקינמון ובציפוי אבקת סוכר. נימוחות וקלות להכנה.

גודל כוס מדידה 220  מ”ל

החומרים:

  • 150 גרם מחמאה רכה.
  • 2 סוכר וניל או כפית תמצית ניל..
  • 1 אבקת אפייה
  • ¾ כוס שמן.
  • ¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי/ או מים
  • ½ 5 כוסות קמח בערך.
  • קמצוץ מלח.

מילוי:

  • ½ כוס אגוזים גרוסים
  • ½ כוס שקדים גרוסים(לא חייב)
  • 1 קופסה ממרח תמרים
  • 1 כפית קינמון

ציפוי:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר שמים מחמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות. מוסיפים את הקמח המנופה ומערבלים היטב עד אשר מתפרקת המחמאה ונטמעת פנימה.

לאחר מכן מוסיפים את הסוכר וניל,המלח והאבקת אפיה, תוך כדי ערבול מוסיפים את המיץ תפוזים ,והשמן ומערבלים עוד כשלוש- ארבע דקות עד שמתחילים להתגבש כל המרכיבים למסה אחת ולקראת הכיבוי להגביר את המהירות ליותר גבוהה.

לאחר שהבצק מתגבש ונהפך למסה רכה וקלה לעבודה, מכסים במגבת מטבח לכמה דקות.

בקערה נפרדת יוצקים את הממרח תמרים ומוסיפים לו את הקינמון ומערבבים היטב  עד שהתערובת מתגבשת לאחידה. ( אפשר להוסיף יותר קינמון למי שאוהב).

על משטח מקומח מניחים את הבצק ומחלקים אותו ל4 חלקים שווים .

מרדדים אותם דק ומורחים פנימה את הממרח תמרים.

זורים מהאגוזים ומהשקדים מגלגלים,  סוגרים היטב ומהדקים את הרולדה.

מסדרים כל מגולגלת על נייר אפייה במגש במרחק מה אחת מהשנייה, תבנית אחת מספיקה לארבע יחידות.

לאחר מכן בעזרת  סכין חדה פורסים בעדינות כל אחת מהן כמעט עד הסוף, את החלק התחתון של הרולדה משאירים ללא החתך. כך זה שומר על אחידות ויציבות.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.

מניחים לרולדה המתנה של כמה דקות ולאחר שהתנור הגיע לחום הרצוי מכניסים לתנור לאפיה למשך זמן של כעשרים דקות או פחות- יותר תלוי בעוצמת התנור.(טיפ חשוב מאוד לדעת לא מכנסים לאפות עד שהתנור הגיע לטמפרטורה הרצויה.)

בתום אפייה מוציאים מהתנור ונותנים לזה רגיעה קלה ולהצטנן מעט.

לאחר מכן משלימים את תהליך הפריסה ומפרידים אחת  מהשנייה.

מסדרים אותן יפה בצלחת הגשה אחת קרוב לשנייה וזורים בנדיבות מעל אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה .

בתיאבון

מתכון למקרוד עוגיות סולת מטוגנות בנוסח טוניס

מקרוד

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. זוהר הגב 10/02/2019 בשעה 18:29

    היי, אם אני משתמשת בחמאה במקום מחמאה היא גם צריכה להיות רכה וחתוכה לקוביות? לא קרה?

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד