עוגת מקמח דוחן דרוע
קמח דוחן הוא קמח ללא גלוטן הוא קצת מריר וטיפול נכון יביא תוצאה לעוגה מושלמת ומעולה. הקמח עשיר מאד בזרחן , ברזל, סידן ומיני ויטמינים.
המרכיבים
- 2 כוסות קמח דוחן.
- 1 כוס סוכר.
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי.
- 1 אבקת אפייה.
- 2 סוכר וניל.
- 1 כף גרידת תפוז.
- ½ כוס שמן קנולה.
- 3 ביצים.
- כף שומר גרוס-טחון.
- שומשום לזרייה.
- ½כוס אגוזים.
- ½כוס צימוקים.
- 6 יח' תמרים ללא הגלעין חתוכים לרצועות.
- 1 כף קמח.
אופן ההכנה
מנפים 2 כוסות דוחן בקערה גדולה ולתוכה שמים את הביצים, השמן , הסוכר, סוכר וניל, אבקת אפייה, המיץ תפוזים מערבלים כמה דקות עד שהתערובת הופכת לאחידה.
מוסיפים את השומר הגרוס-טחון לקראת הסוף מערבלים שוב כדקה עד שכל המרכיבים נטמעים פנימה.
בקערה נפרדת שמים את האגוזים, צימוקים, והתמרים וזורים מעל את הכף קמח , מערבבים ומקפיצים את כל התערובת עד שהקמח מכסה את הכל.
מחממים תנור על 180 מעלות.
לוקחים תבנית מתאימה עגולה 22 ס"מ, או 2 תבניות אינגליש קייק, שופכים את בלילת העוגה פנימה, במידה וזה מגש אלומיניום חד פעמי לשים נייר אפיה בתחתית.
ומפזרים את תערובת פרות היבשים אל תוך בלילת העוגה ומעל מפזרים בנדיבות שומשום.
מכניסים לתנור באמצע ל- 30-40 דקות בערך (תלוי בעוצמת חום התנור) על חום של 180 מעלות.
לאחר האפייה מוציאים מי שרוצה יכול לפזר אבקת סוכר ולהגיש עם תה חם.
* אפשר להחליף את ה2 כוסות דוחן ב כוס וחצי דוחן וחצי כוס קמח.
* כוס מדידה לעוגה 240 מ"ל.
למתכון עוגת תפוחים טעימה וקלה היכנסו לקישור הבא
יאמי עוגה טובה וטעימה ובריאה תודה
יישר כח