• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › עוגת דרוע מקמח דוחן

עוגת דרוע מקמח דוחן

ורדית חביב 18/12/2018 12:35 5 תגובות
עוגת דרוע  מקמח דוחן

עוגת מקמח דוחן דרוע

קמח דוחן הוא קמח ללא גלוטן הוא קצת מריר וטיפול נכון יביא תוצאה לעוגה מושלמת ומעולה. הקמח עשיר מאד בזרחן , ברזל, סידן ומיני ויטמינים.

המרכיבים

  • 2 כוסות קמח דוחן.
  • 1 כוס סוכר.
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי.
  • 1 אבקת אפייה.
  • 2 סוכר וניל.
  • 1 כף גרידת תפוז.
  • ½ כוס שמן קנולה.
  • 3 ביצים.
  • כף שומר גרוס-טחון.
  • שומשום לזרייה.
  • ½כוס אגוזים.
  • ½כוס צימוקים.
  • 6 יח’ תמרים  ללא הגלעין חתוכים לרצועות.
  • 1 כף קמח.

אופן ההכנה

מנפים 2 כוסות דוחן בקערה גדולה ולתוכה שמים את הביצים, השמן , הסוכר, סוכר וניל, אבקת אפייה,  המיץ תפוזים מערבלים כמה דקות עד שהתערובת הופכת לאחידה.

מוסיפים את השומר הגרוס-טחון לקראת הסוף מערבלים שוב כדקה עד שכל המרכיבים נטמעים פנימה.

בקערה נפרדת שמים את האגוזים, צימוקים, והתמרים וזורים מעל את הכף קמח , מערבבים ומקפיצים את כל התערובת עד שהקמח מכסה את הכל.

מחממים תנור על 180 מעלות.

לוקחים תבנית מתאימה עגולה 22 ס”מ, או 2 תבניות אינגליש קייק, שופכים את בלילת העוגה פנימה, במידה וזה מגש אלומיניום חד פעמי לשים נייר אפיה בתחתית.

ומפזרים את תערובת פרות היבשים אל תוך בלילת העוגה ומעל מפזרים בנדיבות שומשום.

מכניסים לתנור באמצע  ל- 30-40 דקות  בערך (תלוי בעוצמת חום התנור) על חום של 180 מעלות.

לאחר האפייה מוציאים מי שרוצה יכול לפזר אבקת סוכר ולהגיש עם תה חם.

* אפשר להחליף את ה2 כוסות דוחן ב כוס וחצי דוחן וחצי כוס קמח.

*  כוס מדידה לעוגה 240 מ”ל.

למתכון עוגת תפוחים טעימה וקלה היכנסו לקישור הבא 

עוגת תפוחים קלאסית

« פוסט קודם
פוסט הבא »

5 תגובות

  1. נועה הגב 17/06/2020 בשעה 23:02

    מה אפשר במקום תמרים? הזרעי שומר זה חובה?

  2. שמחה טימסיט הגב 25/06/2021 בשעה 17:55

    יאמי עוגה טובה וטעימה ובריאה תודה

  3. זהבה חזן הגב 11/01/2022 בשעה 10:03

    יישר כח

  4. תמי הגב 12/12/2024 בשעה 9:55

    שלום,ניסיתי להכין סחלב מקמח דוחן והרגשתי מרירות כשטעמתי את זה במהלך הבישול אז לר המשכתי.מה לעשות כדי שייצא מתוק וטעים?תודה רבה

  5. נגר שולמית הגב 14/02/2025 בשעה 9:41

    עוגה טעימה ברמות מזכירה את אמא זל

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד