עזלוג חצילים
עזלוג חצילים סלט נוסח טוניס
החומרים
- 1 חציל בלאדי ענק.
- 1 שן שום.
- כף חומץ.
- כף שמן.
- 1 כף אריסה.
- ¼ כפית קימל.
- 1 פלפל חריף.
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
מקלפים את החציל, חוצים אותו על שניים לאורך ושולקים אותו על אש בינונית במים כרבע שעה עד שהוא מתרכך.
מסננים אותו במסננת דקה עד שכל הנוזלים ניגרים ממנו ומועכים אותו.
מטגנים את הפלפל ומסירים ממנו את הקליפה.
בסיר נפרד שמים כף שמן, אם רוצים שהסלט יהיה חריף משתמשים בשמן שבו הפלפל טוגן.
מחממים על להבה נמוכה שמים את האריסה השום כתוש חומץ , קימל ומערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית.
לאחר מכן מוסיפים את החציל הפלפל המטוגן ומערבבים טועמים במידת הצורך מוסיפים מלח
בתיאבון
מחאמר – סירות חציל ממולאות מהמטבח הטוניסאי