פיתות ביתיות
פיתות ביתיות חמות ספוגיות ואווריריות מתכון מושלם וקל. פיתות הולכות מצוין עם מנות עשירות ברוטב או במסבחה מומלץ לאכול אותן בעודן חמות ורכות
החומרים
- 1 ק"ג קמח.
- 2 כפות שמרים.
- ¼ כוס שמן.
- 2 כפות סוכר.
- 1 כף מלח.
- ¼ 2 כוסות מים (כוס גודל 220 מ"ל).
אופן ההכנה
מנפים את הקמח לקערה.
בקערה נפרדת שמים את השמרים 1 כף סוכר וכוס מים, מערבבים היטב וממתינים מס' דקות לתסיסה.
בקערה גדולה מאחדים את הקמח יחד עם שארית הסוכר, תסיסת השמרים השמן ומערבבים עד שכל התערובת נטעמת פנימה ונהפכת לאחידה.
מוסיפים את שארית המים הנותרת ומערבבים במהירות ומוסיפים את המלח.
מערבבים כחמש דקות ערבוב מהיר עד שהוא מתגבש ונהפך לאחיד .
הבצק צריך להיות רך ואלסטי.
משמנים את דפנות הקערה ואת הבצק ומכסים במגבת.
מתפיחים כשעה עד שעה וחצי את הבצק עד שיכפיל את עצמו.
לאחר שהבצק תפח מניחים אותו על משטח משומן ומעבדים את הבצק ומחלקים אותו לשלוש חלקים שווים.
מכל חלק חותכים חמש חלקים ומעגלים אותם בגודל של כדור.
כל הזמן משמנים את היד והבצק .
מניחים את הכדורים על המשטח ומכסים עד להתפחה נוספת.
לאחר מכן בעדינות מניחים את הכדור על נייר האפייה ומשטחים בעדינות עד שמתקבלת צורה של פיתה. כך עושים את השאר. מכסים במגבת ומתפיחים שוב כשעה.
לאחר שהן תפחו היטב מחממים את הכלי פרנה בחשמל ומשמנים את התחתית ודפנותיו ומניחים בתחתית כשלוש דקות והופכים בכל צד.
אפשר גם לחממם מחבת טפלון וכאשר המחבת חמה מאוד להניח להשפריץ מעט מים עם מלח ולהפוך כשהפיתה מתנפחת.
אם רוצים בתנור מומלץ לעשות בתוכנית של צלייה ולא אפייה. מניחים בשלב האחד לפני העליון ביותר ומשגיחים והופכים בהתאם .
בהצלחה.