צ'יפסים מתנפחים
צ'יפסים מתנפחים בציפוי קמח חומוס קראנצ'י במטבל צ'ילי עסיסי ופיקנטי.
נהוג להכין את הצ'יפסים במהלך חג החנוכה.
החומרים לצ'יפס
- 250 גרם קמח חומוס.
- 3 תפוחי אדמה.
- מלח.
- כורכום.
- צרור כוסברה טחון.
- 6 שיני שום.
- 1 ביצה.
- מים.
חומרים למטבל
- 3 שיני שום.
- שמן זית.
- חצי כוס צ'ילי מתוק.
- חצי כוס צ'ילי חריף.
- פפריקה מעושנת.
- כף פלפל שטה.
אופן ההכנה
מקלפים את התפוחי אדמה ופורסים דקדק שוטפים היטב וממליחים, שמים בקערה ומכסים במים.
טוחנים דקדק את הכוסברה יחד עם השום.
בקערה נפרדת שמים את הקמח חומוס את המלח, את הכורכום מערבבים ומוסיפים 2 כפות מהכוסברה והשום הטחונים.
מוסיפים ביצה ומים ומערבבים היטב היטב.
לאחר מכן מסננים את תפוחי האדמה עד אשר נגמרים מהם הנוזלים.
במחבת עמוקה שופכים שמן ומחממים לחום בינוני.
כשהשמן מתחמם טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בתוך הבלילה ומטגנים.
לאחר הטיגון מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג .
הכנת המטבל
במחבת חמה לשפוך מעט שמן זית ולכתוש את השום.
להוסיף את הצ'ילי מתוק, והצ'ילי החריף, להוסיף את הפפריקה, להוסיף מים ולערבב היטב.
לצפייה במתכון
בנטז' כשר לפסח – לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר