צ'רמולה רוטב לדגים
רוטב צ'רמולה לדגים בנוסח טוניס רוטב מושלם וטעים חגיגה של טעמים לחיך.
כל עדה והצ'רמולה שלהזאת של טוניסאים
Posted by Vardit Hagag Haviv on Wednesday, September 4, 2019
חומרים
- 2 בצלים
- 3-4 פלפלים חריפים.
- 1 חציל.
- חצי כוס רסק עגבניות
- 3 כפות אריסה פיקנטית.
- 4 שיני שום כתוש
- כפית גרגרי קימל טחון גרוס.
- חופן כוסברה טחונה דקדק.
- כפית פפריקה.
- מלח לפי הטעם.
- ¼ כוס חומץ.
אופן ההכנה
פורסים את החציל וממליחים משרים מעט במלח.
שוטפים היטב את הפלפלים חורצים חור מנגבים ומטגנים. לא מומלץ להשתמש בשמן של הפלפל הוא חריף.
שוטפים את החצילים מנגבים ומטגנים.
המלצה אפשר לטגן גם את נתחי הדגים ולהשתמש בשמן להשלמת תהליך הכנת הצ'רמולה.
טוחנים את הבצלים וסוחטים מהם את הנוזלים.
בסיר שטוח שמים את הבצל יחד עם שמן ומטגנים עד להזהבה.
יוצקים לתוך קערה את הרסק עגבניות, יחד עם האריסה, החומץ והקימל ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
לאחר שהבצל הזהיב ושינה את צבעו לכהה יותר, מוסיפים את בלילת הרסק ומערבבים היטב היטב ומנמיכים את הלהבה.
טוחנים דקדק את השום יחד עם הכוסברה ומוסיפים אל תוך הסלסה.
מוסיפים מלח. פפריקה, מערבבים היטב ומוסיפים מעט מים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מתגבש ומצטמצם.
לבסוף מוסיפים את החצילים המטוגנים, פלפל חריף טועמים ואם יש צורך מתקנים לפי טעם אישי.
צ'רמולה חלומית.
מתאים עם חלה
מתכון מושלם לחלת שבת
חלה מתוקה לשבת
חריימה טונה