קציצות בשר בתבשיל חומוס
קציצות בשר בתבשיל חומוס ברוטב פיקנטי טעים.
גרסה כשרה לפסח לאוכלי קיטניות.
חומרים
- ½ ק"ג בשר טחון.
- 1 בצל.
- 1 תפוח אדמה.
- חופן פטרוזיליה.
- חופן כוסברה.
- 3 שיני שום.
- 2 כפות קמח מצה.
- 1 ביצה.
- 1 כפית כורכום.
- 1 כפית פלפל שחור.
- 1 כף פפריקה מתוקה.
- 1 כף מרק עוף או מלח בהתאם לטעם.
- 1 כפית כמון.
- 1 כוס חומוס מבושל. (אפשר מקופסא)
רוטב
- 3 כפות מטבוחה
- מתכון מטבוחה פיקנטית
- 1 כף מרק עוף.
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
אופן ההכנה
תערובת הקציצות.
בקערה רחבה שמים את הבשר טחון ולשים אותו היטב.
טוחנים את הבצל ואת תפוח האדמה וסוחטים היטב את הנוזלים ומוסיפים לבשר ומערבבים יחד עד שהבצל והתפוחי אדמה נטמעים פנימה אל תוך התערובת.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים והתבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
טועמים ובמידת הצורך מוסיפים תיבול נוסף.
מכינים כדורים בגודל כדור קטן, מסדרים במגש ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
לסיר מתאים מוסיפים 3 כפות מטבוחה יחד עם גרגרי חומוס מבושלים ומוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
כאשר הרוטב מבעבע מכניסים לתוכו את הקציצות מוסיפים תבלינים, האבקת מרק עוף, או לחילופין מלח ,מכסים ומבשלים כחצי שעה כד שהרוטב מצטמצם ונעשה סמיך.
מקשטים במעט פטרוזיליה.
בתיאבון.