קרואסון
קרואסון מבצק שמרים פרווה, קלאסי קל להכנה טעים ונימוח בפה, במילוי שוקולד מריר או כל מילוי אחר מתאים לקפה של אחר הצהריים.
Posted by Vardit Hagag Haviv on Wednesday, November 21, 2018
החומרים
לבצק
- ½ ק"ג קמח לבן מנופה.
- ¼ 1 שמרים יבשים.
- 5- 4 כפות סוכר.
- ¼ כפית מלח.
- ¼כוס שמן או לחילופין 100 גר' מחמאה.
- 1 כוס מים כוס מדידה בגודל 220 מ"ל.
- 1 ביצה טרופה.
- גרידת קליפת תפוז
- ½ תפוז סחוט
מילוי
- 1 חפיסת שוקולד מריר.
- 2 כפות קקאו.
- 4-5 כפות סוכר או יותר תלוי בטעם.
- 1 כפית נס קפה.
- 2 כפות שמן.
ציפוי
- 1 ביצה.
- סוכר או שומשום.
סירופ
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס מים
- סחיטת לימון
- חתיכת קליפת לימון
אופן הכנת הבצק
בקערת המיקסר שמים את הקמח מוסיפים את השמרים, והסוכר ומערבלים בוו הלישה עד אשר כל החומרים נטמעים זה בזה.
לאחר מכן מוסיפים את השמן הביצה המיץ תפוז והגרידת תפוז, והמים בהדרגה (יכול להיות שאין צורך בכל המים ) ונותנים לזה ערבול נוסף תוך כדי הוספת המלח.
מוודאים שהבצק רך וגמיש.
מכסים בניילון נצמד כדי לשמור על הלחות ונותנים לזה לנוח כשעה עד שעתיים.
לאחר שהבצק תפח והכפיל את הנפח שלו מוציאים אותו מהקערה ומניחים אותו על משטח נקי ומשומן.
מוציאים ממנו את האוויר ומרדדים היטב ומחלקים את הבצק ל4 חלקים.
לאחר שהבצק חולק ל4 לוקחים כל חלק ומעגלים אותו יפה.
לוקחים את הכדור הראשון ופותחים אותו לעיגול דקדק ומחלקים אותו לשמונה חלקים איקס בתוך איקס.
מורחים בשוקולד ומגלגלים מהחלק הרחב לתוך הצר ומעגלים חצי ירח.
מניחים על נייר אפיה ומתפיחים כחצי שעה.
לאחר מכן מורחים ביצה טרופה, זורים סוכר או שומשום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס ל15-20 דקות.
מיד בתום האפייה מורחים סירופ סוכר שהוכן מבעוד מועד.
הכנת סירופ הסוכר
בסיר קטן שמים כוס אחת של סוכר וחצי כוס מים. מערבבים היטב, מוסיפים סחיטת לימון או תפוז, חתיכת קליפת לימון או תפוז ומבשלים על אש בינונית מערבבים ומביאים לרתיחה בערך כ10-15 דקות.
איך יודעים שסירופ הסוכר מוכן? נוגעים בזהירות בקצה האצבע, אם יש תחושה שזה נדבק זה מוכן. לא לתת לו יותר מידי זמן אסור בהחלט שזה מתקשה ונהפך לכרמל.
הכנת מילוי השוקולד
בצנצנת שמים את הסוכר והקקאו הכפית נס קפה והשמן ומערבבים היטב, בצנצנת אחרת ממסים במיקרוגל את השוקולד מריר ומערבבים הכול יחד ומאחדים השוקולד צריך להיות מבריק וחלק. טועמים במידת הצורך מוסיפים סוכר.