רולדה שוקולד במילוי קרם וניל
רולדה שוקולד במילוי קרם וניל חגיגית טעימה וקלה להכנה. מרכיבים פשוטים וזמינים שניתן למצוא בכל מטבח.
החומרים
- 4 ביצים.
- ¾ כוס סוכר.
- קמצוץ מלח.
- 1 כפית תמצית רום.
- ½ כפית אבקת אפיה.
- 1 סוכר וניל
- ½ כוס קמח
- ¼ כוס קקאו
- 2 כפות שמן.
מילוי
- 1 מיכל קצפת צמחית.
- 4 כפות אינסטנט פודינג.
- 2 כפות סוכר.
ציפוי.
- 2 כפות קצפת צמחית.
- 50 גר' שוקולד מריר.
אופן ההכנה
בקערת המיקסר מקציפים כארבע דקות את הביצים יחד עם הסוכר ומוסיפים את קמצוץ המלח עד לקבלת קצף עשיר.
לאחר מכן מוסיפים את השמן, ואת הסוכר וניל והתמצית רום ומערבבים .
בקערה נפרדת שמים את הקמח יחד עם הקקאו והאבקת אפייה מערבבים היטב עד שכל המרכיבים נטמעים זה בזה ונהפכים לתערובת אחידה.
לאחר מכן מוסיפים את התערובת לתוך הקצף ומערבבים היטב בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות.
מסדרים נייר אפיה על המגש ושופכים לתוכו את התערובת, ומיישרים על מנת שבכל האזורים תהיה כמות שווה מהבלילה.
מכניסים לתנור לכ 8- עד10 דקות (תלוי בעוצמת התנור) לאחר מכן בודקים בעזרת קיסם שהעוגה נאפתה.
לאחר שמוציאים מהתנור ממתינים כשלוש דקות לצינון ואז מגלגלים את הרולדה פנימה יחד עם הנייר ומשאירים במצב הזה כ 20 דקות.
לאחר כ 20 דקות פותחים את העוגה המגולגלת ובעדינות מנתקים אותה מהנייר אפיה ומניחים על נייר אפיה אחר, מורחים פנימה את הקצפת ומגלגלים ומהדקים בעדינות על מנת לא לשבור את העוגה.
לאחר מכן מורחים מעל קצת מהקצפת ועליה זורים את הציפוי שוקולד.
מכניסים למקרר להתייצבות .
הכנת המילוי
בקערה מקציפים מיכל קצפת צמחית יחד עם 2 כפות סוכר, מוסיפים בהדרגה את האינסטנט פודינג ומקציפים כארבע דקות עד לקבלת קצף יציב.
(טיפ לפני ששופכים את כל הקצפת לקערה להוציא מתוכה 2 כפות עבור הציפוי)
(הערה אם רוצים את הרולדה חלבית, אפשר להמיר את הקצפת צמחית בשמנת מתוקה,ואת השוקולד הריר בשוקולד חלב או לבן.)
הכנת הציפוי
בבאן מרי או במיקרוגל ממסים את השוקולד מריר יחד עם כף מים, לאחר מכן מוסיפים את השמנת מערבבים יחד ומאחדים את הציפוי עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
בהצלחה
היכנסו למתכון עוגת ביסקוויטים
מה הכוס מדידה?