רולדת שמרים שוקולד קראנץ'
רולדת שמרים במילוי שוקולד מריר רכה נימוחה וקרנצ'ית בציפוי שוקולד
פרווה
גודל כוס 220 מ"ל.
הכמות ל-3 רולדות גדולות.
חומרים
- ½ ק"ג קמח לבן.
- ½ כוס סוכר.
- גרידת לימון.
- 1 ביצה.
- קמצוץ מלח.
- 2 סוכר וניל.
- 1 כף שמרים יבשים.
- 150 גר' נטורינה.או מחמאה
- 1 כוס מים פושרים.
מילוי
- שוקולד שחר פרווה
ציפוי
- סירופ סוכר.
אופן ההכנה
סירופ סוכר.
תחילה מכינים את הסירופ סוכר.
1 כוס סוכר חצי כוס מים סחיטת לימון בישול של 6 דקות.
בצק
מוציאים את הנטורינה או המחמאה מבעוד מועד מהמקרר, חותכים קוביות ומניחים בצד עד שתהיה רכה בטמפרטורה של החדר.
מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר.
יוצרים גומה ולתוכה יוצקים את השמרים והסוכר וניל.
מוסיפים את הנטורינה וכוס מים והביצה ומלח ומערבבים היטב
ומערבבים כחמש דקות נוספות עד להתגבשות הבצק.
הבצק צריך להיות רך ונעים למגע. אם יוצא דביק מוסיפים מעט קמח אם יוצא קשה מוסיפים מעט מים.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד במקום חמים להתפחה של כשעה.
לאחר שהבצק תפח יפה, מרדדים אותו על משטח מקומח ומחלקים ל – 3 חלקים שווים.
פותחים את הבצק לעלה דק וממלאים בנדיבות שוקולד אני ממליצה שוקולד שחר זה בדיוק אותו הטעם כמו של קונדטוריה ומגלגלים.
לאחר שהרולדה מגולגלת בעזרת סכין חדה חותכים לאורכה וקולעים פנימה את שצי הרצועות .
מניחים על מגש אינגליש קייק מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה או יותר.
מחממים תנור מראש בחום של -200 – 180 מעלות .תלוי בתנור ובעוצמתו.
כשהרולדות תפחו והכפילו את נפחם, מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה של כ20 עד 30 דקות.
לאחר סיום האפייה שופכים בנדיבות סירופ סוכר קרר.
בתיאבון