מתכון להכנת ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול
נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות היא ריבת חבושים. ריבה עשירה בטעמים, תאווה לחיך.
פעם, כאשר אישה הייתה יולדת, ובאו אנשים לבקר אותה, היה נהוג לכבד את האורחים במיני ריבות. גם בחינות נהוג להוסיף צנצנות ריבות יחד עם עוגיות הדבש.
מרכיבים
- 4 חבושים.
- מים (כמויות יפורטו באופן ההכנה.)
- לימון.
- 3 כוסות סוכר.
- כפית ציפורן.
אופן הכנה
מקלפים ושוטפים 4 חבושים, חותכים אותם לרבעים ואז מכניסים אותם לסיר. את הסיר ממלאים במים, מעליו סוחטים חצי לימון ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-20 דקות עד לרתיחה. בודקים שהחבושים התרככו בעזרת מזלג, אם לא – ממשיכים לבשל.
בסיום הבישול מוציאים את החבושים מהסיר ומסננים את הנוזלים (שימו לב! יש לשמור את נוזלי הבישול לשימוש נוסף בהמשך התהליך.)
מוציאים את החלק הפנימי של רבעי החבושים ופורסים אותם לפרוסות קטנות יותר.
שופכים לסיר 3 כוסות סוכר, 2 כוסות מהמים בהם הורתחו החבושים, וכפית אחת של ציפורן (תבלין.) שוב סוחטים לימון לסיר ומוסיפים פרוסה מהקליפה. מערבבים עד שהסוכר מתמוסס במים ומרתיחים.
כאשר הסיר מגיע למצב של רתיחה, מוסיפים את החבושים ומרתיחים במשך כ-30 עד 40 דקות, כאשר בזמן ההרתחה משגיחים על הסיר ומערבבים מדי פעם.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים" ותוכלו להינות מסרטונים ועדכונים בזמן אמת!
אם הריבה נוזלית מדי?
אם הריבה שהתקבלה בסוף התהליך נוזלית מדי, אפשר לתקן על ידי בישול נוסף עד שהיא מצטמצמת מספיק. כמובן שיש להמשיך לערבב את הריבה בסיר מדי פעם תוך כדי הבישול.
מה עושים אם הריבה התקשתה לאחר שהייתה במקרר?
אם הריבה מתקשה אפשר לחמם שוב את הריבה בסיר, להוסיף נוזלים, להרתיח מספר דקות ואז להחזיר אותה לכלי האחסון.
עוד ריבות לצאת הצום
ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז'ון אל רומן.