רריפ'ת ביסקוויטים בנוסח מרוקו
מתכון מושלם לעוגיות ביסקוויט מרוקאיות רריפ'ת ביסקוויטים בנוסח מרוקו.
(כוס בגודל 220 מ"ל)
חומרים
- 3 ביצים.
- 1 כוס סוכר.
- 1 שקיק סוכר וניל.
- 1 כוס שמן.
- 1 כוס מים.
- 1 כף גרגרי שומר גרוס.
- 2 אבקת אפייה.
- 4 כוסות קמח.
- קמצוץ מלח.
אופן ההכנה
תחילה מנפים את הקמח ושופכים אותו לקערת המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הביצים, סוכר, מלח ,סוכר וניל, שמן, והמים ומערבבים היטב.
מוסיפים את אבקת האפייה והשומר ומערבלים עוד כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
לאחר מכן מרדדים היטב את הבצק הרירפ'ת בעזרת מערוך בוזקים מעט קורנפלור , חותכים רצועות ומכניסים לתוך מכונת פסטה ומדקקים את הרצועות פעמיים. אפשר גם במערוך.
בעזרת גלגלת זיגזג חותכים למלבנים עוגיות רירפ'ת בגודל של 4 ס"מ על 8 ס"מ. מסדרים אותם על נייר אפיה וחורצים נקודות בעזרת גלגלת או מזלג.
ומכניסים לאפייה של כ15 דקות או יותר תלוי בעוצמת התנור.
לאחר שהביסקוויטים מתקררים היטב לאחסן בקופסה.
בתיאבון
מתכון מושלם לעוגיות מלוחות
עוגיות מלוחות.