שבקייה
מתכון פשוט ומהיר להכנת שבקייה – עוגייה בסגנון מרוקאי צפון אפריקאי מסורתי.
שבקייה עשויה מרצועות בצק מטוגנות מעוצבות בכל מיני טכניקות ומזוגגת בסירופ דבש.
את השבקייה נהוג להכין לחינות מקווה שמחות ובחגים ובאירועים למיניהם . אך היא טעימה בכל ימות השנה!
מרכיבים לבצק
- כוס שמן.
- כוס מים או כוס בירה (לפי העדפה אישית.)
- 4 וחצי כוסות קמח.
אופן ההכנה
בקערה גדולה שופכים את כוס השמן. לאחר מכן שופכים כוס בירה, (או כוס מים למי שלא אוהב בירה או לא יכול לצרוך אלכוהול.) לאחר מכן מוסיפים ארבע וחצי כוסות של קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד ורך למגע. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב עד להגעה למרקם הרצוי.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד כדי לשמור על הלחות שלו ונותנים לו לנוח בערך כעשר דקות עד רבע שעה.
את הבצק קורצים ומעצבים לכדורים ומניחים אותם על משטח משומן. לאחר מכן לוקחים כל כדור ופותחים אותו בעזרת מערוך. יש לרדד את הבצק עד שיהיה דק.
את הבצק חותכים לרצועות באמצעות גלגלת זיגזג בצורה הבאה:
שימו לב שלא מפרידים את הרצועות אחת מהשנייה אלא חותכים כך שהן עדיין מחוברות בקצוות. כך ניתן בעצם ליצור כל מיני עיצובים לעוגייה.
ישנן כל מיני טכניקות לעיצוב שבקייה, אבל למי שמסתבך אפשר פשוט להניח את הבצק בשמן עמוק ולשחק מעט עם הבצק באמצעות מזלג עד לקבלת צורה מעניינת ומתאימה.
הטיגון מתבצע משני הצדדים של העוגייה בשמן עמוק על אש בינונית עד גבוהה עד להזהבה של השבקייה.
לאחר הטיגון מזגגים את השבקייה בסירופ סוכר ומגישים.
צפו במתכון בעמוד הפייסבוק שלי – "ערוץ התבשילים הטובים"!
הכנת סירופ סוכר
שופכים כוס סוכר וחצי כוס מים לקלחת או סיר קטן. סוחטים מעט לימון ומוסיפים פרוסה קטנה של הלימון. לאחר מכן מרתיחים על אש בינונית עד גבוהה במשך כרבע שעה עד 20 דקות. חשוב לוודא שהסירופ אינו סמיך מדי. אם הוא סמיך, מוסיפים מים.
עוד עוגיות טוניסאיות
דבלה – שושנות בצק מטוגנות בסגנון טוניסאי.
יויו – עוגיות מטוגנות מבצק אוורירי.
מקרוד – עוגיות סולת ותמרים מטוגנות.
בתיאבון