תבשיל גרגירי חומוס ברוטב
תבשיל גרגרי חומוס ועוף ברוטב פיקנטי מנה חמה ומנחמת לימי חורף קרירים.
חומרים
- גרגרי חומוס מבושל למחצה.
- 2 בצל בינוני.
- 3 כפות רסק עגבניות.
- מעט שמן.
- 1 כף פפריקה מתוקה.
- 1 כפית פפריקה חריפה.
- מעט שמן.
- ½ כפית כורכום.
- ½ כפית פלפל שחור.
- 5 חלקי עוף.
- אבקת מרק עוף או מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה
מקצצים את הבצל ומוסיפים לסיר יחד עם שמן ומטגנים במשך כ5 דקות עד שהבצל מזהיב ומשנה את צבעו.
לאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות ומדללים עם מעט מים ומטגנים עד שהסלסה מתגבשת.
מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים יחד עם הפפריקה ומוסיפים את גרגרי החומוס והמים עד שהמים מכסים את התבשיל.
מרתיחים כעשר דקות ומוסיפים את שאר התבלינים, מערבבים היטב , מנמיכים את הלהבה לאש בינונית.
אם רוצים חריף אפשר להוסיף פלפל חריף שלם.(לא ממליצה)
מבשלים כארבעים דקות עד שהרוטב מתגבש ומצטמצם וחלקי העוף מתבשלים.
טועמים ואם יש צורך מוסיפים תבלינים.
טעים מאוד עם לחם בית
בתיאבון
מתכון מושלם למלוחייה
מלוחייה – תבשיל מרוטב עלי המלוחייה